hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üçüncülük Ewe Baskets'in

    Üçüncülük Ewe Basketsin
    expand

    FIBA EuroChallenge Final Four’da Gravelines Dunkerque’yi 84-76 yenen Ewe Baskets Oldenburg 3. oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücadeleyi FIBA Başkanı Yvan Mainini, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak TBF Asbaşkanı Akın Suel, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ağırman, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Disiplin Kurulu Başkanı İmran Işıldar da takip ettiler. Maçın hemen ardından ödül töreninde ise dördüncü olan Fransız ekibine katılım madalyalarını TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ve Fransa Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Frederic Forte sunarken, üçüncülük madalyalarını ise TBF Asbaşanı Akın Suel ve Almanya Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Wolfgang Brennscheid takdim ettiler.

    Karşılaşmaya hücumda oldukça etkili başlayan Alman ekibi, ilk 4 dakikada Ronald Burrell’ın sayılarıyla 10-2’lik üstünlüğü yakaladı. Buna karşın Ludovic Vaty’nin bu periyotta bulduğu 10 sayı ile oyundan kopmayan Gravelines, farkın açılmasını önlese de ilk çeyreği 23-20 geride tamamladı. Bu periyoda da hızlı başlayan Ewe Baskets, farkı bir ara çift hanelere çıkarsa da Fransız rakibi yeniden oyuna tutunmayı başardı ve devreye de 36-38’lik skorla önde girdi. Üçüncü çeyrekte iki ekip de rakiplerinin her hamlesine karşılık verirken, Julius Jenkins’ın devreye girmesiyle skor üstünlüğünü bir kez daha eline alan Ewe Baskets, final periyoduna 57-54’lük avantajla girdi. Son çeyrekte üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla bu kez rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Ewe Baskets, maçtan 84-76 galip ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EWE BASKETS OLDENBURG (84): Christopher Kramer 7 (5 ribaund- 8 asist), Dominik Bahiense de Mello 4 (3 ribaund- 1 asist), Dru Joyce 5 (4asist), Adam Chubb 12 (8 ribaund- 1 asist), Robin Smeulders 11 (3 ribaund- 1 asist), Smit 3, Julius Jenkins 22 (3 ribaund- 3 asist), Rickey Paulding, Jannik Freese 6 (3 ribaund- 1 asist), Ronald Burrell 14 (4 ribaund- 2 asist)

    BCM GRAVELINES DUNKERQUE(76): Juan Edwards 2 (1 ribaund), Aldo Curti, Abdoulaye Mbaye 9 (1 ribaund- 3 asist), Julius Johnson 6 (1 ribaund), Kennedy Winston 10 (2 asist), Yannick Bokolo (4 ribaund- 5 asist), Cyril Akpomedah 8 (4 ribaund- 2 asist), Sarra Camara 6 (8 ribaund- 2 asist), Ludovic Vaty 22 (10 ribaund- 3 asist), Mathieu Wojciechowski, Dwight Buycks 13 (1 ribaund- 2 asist)

    1. PERİYOT: 23-20
    2. PERİYOT: 13-18
    3. PERİYOT: 21-16
    4. PERİYOT: 27-22

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow