hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Telekom Vrankovic'e teslim

    Türk Telekom Vrankovice teslim
    expand

    Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, Hırvatistan'ın eski başantrenörü Josip Vrankovic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulüpten yapılan açıklamada, başkent temsilcisinin bu sezon THY Avrupa Ligi'ni hedeflediği belirtelerek, bu doğrultuda 45 yaşındaki antrenör Vrankovic ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

    Vrankovic, Türkiye'ye başarılar kazanmak için geldiğini dile getirerek, "Türk basketbolu Avrupa'da yakından takip ediliyor. Beko Basketbol Ligi'nde birçok kaliteli takım mevcut. Hedefimiz, önce Türkiye'de başarı elde etmek, ardından Avrupa kupalarında üst basamakları zorlayan bir takım oluşturmak" ifadesini kullandı.

    Taraftarlara keyifli maçlar izleteceklerinin altını çizen Vrankovic, "Türk Telekom, bugüne kadar birçok başarıya imza attı. Bunun daha iyisini yakalama zamanımız geldi" değerlendirmesinde bulundu.

    Türk Telekom Asbaşkanı Şükrü Kutlu da Vrankovic ile anlaştıkları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "2013-2014 sezonunda önemli başarılar elde etmek için transfer çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk basketbolu çok önemli mesafeler aldı. Türk Telekom olarak basketbolda yatırımlarımız artarak devam edecek. Bu yıl hedefimizi daha da büyüttük. Büyük hedeflere büyük oyuncu ve teknik kadroyla ulaşabiliyorsunuz. Öncelikle takımımızı bu doğrultuda Vrankovic'e emanet ettik. Önümüzdeki günlerde oyuncu takviyeleri ile çok güçlü bir takım oluşturacağız." 

    - Josip Vrankovic

    Türk Telekom'un yeni antrenörü Vrankovic, 1968 yılında Hırvatistan'ın Split kentinde doğdu. Aktif basketbol yaşamında "guard" mevkisinde oynayan 1.98 metre boyundaki Vrankovic, 2006 yılında Siroki Brijeg formasıyla oyunculuk kariyerini sonlandırdı.

    Sezon sonunda Siroki Brijeg'in başına antrenör olarak geçen Vrankovic, 2008-2009 yılında Hırvatistan B Milli Takımı'nı yönetti. Vrankovic, burada aldığı başarılı sonuçların ardından Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ve 2011 yılında Litvanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Hırvatistan Milli Takımı'nın başantrenörlük görevini yürütttü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow