hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Telekom transfere doymuyor

    Türk Telekom transfere doymuyor
    expand

    Yeni sezonda THY Avrupa Ligi'ni hedefleyen Türk Telekom, Luka Bogdanovic ve Ramel Bradley'i transfer etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Hırvatistan Milli Takımı Başantrenörü Josip Vrankovic'in ardından oyuncular Hüseyin Beşok, Fikret Can Akın, Ümit Sonkol, Polat Kaya, Kerem Tunçeri, Cemal Nalga, Fırat Töz, Murat Kaya ve Luksa Andriç gibi önemli isimlerle kadrosunu yenileyen Türk Telekom, son olarak Cajasol Sevilla'nın Sırp forveti Luka Bogdanovic ve Netenya'nın ABD'li oyun kurucusu Ramel Bradley ile sözleşme imzaladı.

    Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Asbaşkanı Şükrü Kutlu, yeni transferlerle birlikte takımın yeni bir hüviyet kazandığını ve takım ruhuyla birlikte bu sezon başarılı bir performans ortaya koyarak taraftarlarına iyi basketbol izleteceklerini belirtti.

    Sezon hazırlıklarının en iyi şekilde devam ettiğini vurgulayan Kutlu, "Antrenörümüzün de yönlendirmesiyle takımımıza katkı sağlayacak önemli oyuncuları renklerimize kattık ve yeni sezonda büyük hedefleri olan iyi bir takım kurduk. Bu sezon yepyeni bir takımla basketbolseverlere iyi oyun izleteceğimize ve THY Avrupa Ligi hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.

    - Luka Bogdanovic

    1985 yılında Belgrad'da doğumlu 2.04 boyundaki Sırp oyuncu, forvet pozisyonunda oynuyor. Basketbola 2002 yılında Sırbistan'da Crvena Zvezda takımıyla başlayan Bogdanovic, bu takımda 2 yıl forma giydikten sonra 3 yıl boyunca Partizan forması altında mücadele etti. Burada Avrupa Ligi tecrübesi de yaşayan oyuncu, turnuvada Partizan formasıyla 44 maça çıktı. Bogdanovic, daha
    sonra sırasıyla Le Mans, Juventut Badolana ve Roanne Oldenburg takımları formasıyla ter döktü. Bogdanovic, Avrupa Ligi'nde çıktığı 71 maçta, 8 sayı ve 3 ribaunt istatistiklerini tuttururken, geçtiğimiz sezon ise İspanya'da Cajasol Sevilla formasıyla çıktığı 36 maçta 11 sayı ve 3,7 ribaunt ortalamasını yakaladı.

    - Ramel Bradley

    1985 doğumlu ABD'li oyun kurucu Ramel Bradley, Kentucky Koleji'nde basketbola ilk adımını attı. NBA takımlarından New Jersey Nets'den davet alan Bradley, 2008 yılında profesyonel kariyerine Cedevita Zagreb takımıyla başladı.

    Cedevita takımıyla oynadığı sezonda 15 sayı ortalaması yakalayan ABD'li oyuncu, daha sonra Fransa'da JDA Dijon takımının formasını giydi. 2010 yılında İsrail'de sahne almaya başlayan Bradley, bu ülkede sırasıyla Maccabi Ashdod, Hapoel Jerusalem ve Barak Netanya takımlarında yer aldı. Ramel Bradley, Netanya'da geçtiğimiz sezon 32 maçta, 14 sayı ve 4 asist ortalamasıyla oynadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow