hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Efes'e fazla geldi

    Fenerbahçe Efese fazla geldi
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'i 84-65 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Gordon ve Savanovic'in basketleriyle 4-0 öne geçerken, Bjelica ve Bogdanovic ile üst üste iki 3 sayılık basket bulan Fenerbahçe Ülker, 3. dakikada skoru 6-4 lehine çevirdi. 4. dakikada Cedi Osman'ın basketiyle eşitliği sağlayıp daha sonra öne geçen Anadolu Efes takım halinde hücumda daha etkili ve isabetli oynayarak 7. dakikanın içinde Savanovic'in basketiyle 10 sayılık farka ulaştı: 18-8. Fenerbahçe Ülker aldığı moladan sonra oyuna daha dirençli döndü. Savunmadaki baskısını artırarak periyodun sonuna kadar 3,5 dakikalık sürede rakibine sadece 3 sayı şansı tanıyan sarı-lacivertliler, Bogdanovic ve Zoric'in sayılarıyla farkı 4'e kadar düşürdü ve ilk çeyrek 21-17 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçildi.

    Mücadelede ikinci çeyrek çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı basketlerle süren maçta periyodun ortalarından itibaren temposunu artıran sarı-lacivertliler, McCalebb, Vidmar ve Bogdanovic'in sayılarıyla farkı kapatıp, 18. dakikada Preldzic'in 3 sayılık basketiyle 35-33 öne geçti. İlk yarının bitimine 14.2 saniye kala Preldzic'in 3 sayılık basketiyle skoru 42-37'ye taşıyan Fenerbahçe Ülker, devreyi de 42-38 önde tamamladı.

    İlk yarıda Fenerbahçe Ülker adına en skorer oyuncu 16 sayı ile Bogdanovic olurken, Anadolu Efes'te Savanovic 11 sayı kaydetti.

    Melih Mahmutoğlu ile 3. çeyreğin hemen başında bulduğu sayılarla 22. dakikada 9 sayılık farka (47-38) ulaşarak ikinci yarıya iyi bir giriş yapan sarı-lacivertli ekip, hücumdaki etkinliğini yitirip savunmada sorunlar yaşayan rakibi karşısında 25. dakikanın son seniyelerinde Preldzic'in basketiyle 16 sayı farkı (58-42) yakaladı. Bu dakikadan sonra savunmada daha dikkatli oynayarak Fenerbahçe Ülker'i durduran Anadolu Efes, 6-0'lık seriyle 29. dakikada farkı 10'a (58-48) düşürdüyse de sarı-lacivertliler son çeyreğe 59-50 önde girdi.

    Son çeyreğe iyi giren Fenerbahçe Ülker, oyun disiplininden uzaklaşan rakibi karşısında, günün başarılı ismi Bogdanovic'in skorer oyunuyla farkı yeniden açmaya başladı. 36. dakikada Preldzic'in kaydettiği basketle 24 sayılık (76-52) farka ulaşan sarı-lacivertli ekip, karşılaşmadan da 84-65 galip ayrıldı.

    Obradoviç: Maç beni tatmin etti

    Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Beko 
    Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes'i 84-65 yendikleri maçta, özellikle ikinci çeyrekte savunmadaki etkili oyunlarıyla maçın seyrini değiştirdiklerini belirterek, "Bu maç beni çok tatmin etti" dedi.

    Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti'yi iyi tanıdığını ve bu maça takımını nasıl hazırladığını tahmin ettiğini anlatarak, "Bizi zor bir maçın beklediğini biliyordum. Takımıma sürekli Anadolu Efes'in bize zorlu bir maç yaşatacağını anlattım, konsantre şekilde oynamamız gerektiğini söyledim. Aynen de böyle oldu. Çok karakterli bir takım ve başından itibaren bunu gösterdiler" diye konuştu.

    Mücadeleye kötü bir başlangıç yaptıklarını anlatan Obradovic, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

    "Bizim için kötü bir başlangıç oldu. Hücumda ve savunmada hatalarımız oldu. Heyecanlı olmamızın bir sebebi de ilk kez taraftarımızın karşısında oynamamızdı. İkinci çeyrekte savunmamızla maçın seyrini değiştirdik. Özellikle ikinci yarıda, müthiş hızlı hücumlarımız oldu ve kolay sayılar bulduk. Bu maç beni çok tatmin etti."

    Üst üste önemli maçlar oynayacaklarını kaydeden Obradovic, bu haftayı antrenman açısından iyi geçirmeleri gerektiğini belirtirken, Anadolu Efes karşısındaki taraftar desteğiyle ilgili olarak da "Muhteşemdiler. Bizim en büyük amacımız; zaten onları mutlu etmek. Onlar da bize destek olunca biz de onları mutlu ediyoruz. Atmosfer için onlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

    - Oktay Mahmuti'nin açıklamaları

    Fenerbahçe Ülker karşısında maça iyi başladıklarını ve birinci periyotta iyi bir basketbol oynadıklarını ifade eden Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, "Son bölüm olmasaydı bence çok hak edilen bir skor değil" dedi. 

    Karşılaşmanın büyük bölümünde kötü oynadıklarını söyleyemeyeceğini belirten Mahmuti, şöyle devam etti:

    "Fenerbahçeyi tebrik ediyorum. Maça iyi başladık, ilk devre iyi bir basketbol oynadık. 3. çeyreğin başlangıcında düştük. Bazı oyuncu sıkıntılarından, eksikliklerinden dolayı rotasyona girmek zorunda kalıyoruz. Onu yapmak zorunda kaldık, bu da momentumu Fenerbahçe'nin lehine çevirdi ve fark açıldı. Bana sorarsanız, son bölüm olmasaydı bence çok hak edilen bir skor değil. Maçın büyük bölümünde kötü basketbol oynadığımızı söyleyemem. Bazen enerjimiz yetmiyor, bazen başka şeyler. Atmamız gereken şutları, bugün atamadık. Bire bir savunmamıza yansıdı bu. Daha iyi savunma yapabilirdik. Son bölümde bırakmasaydık, maç belki böyle olmayacaktı."

    Büyüme ve gelişme potansiyeline sahip bir takım olduklarını anlatan Mahmuti, "Gençlerden her zaman bekleyemeyeceğiz ama burada hep abilerden aynı istikrarı bekliyoruz. Diğer oyuncular da buna eklensin ve takım hüviyetini daha çabuk oluşturalım istiyoruz" diye konuştu.

    Fenerbahçe Ülker'in skorer oyuncusu Bogdanovic ise zorlu maçta özellikle savunmada ribaund almaya başladıkça toparlandıklarını ve maçı lehlerine çevirdiklerini ifade etti.

    Anadolu Efesli Cedi Osman da bir an önce bu maçı unutacaklarını ve önlerindeki THY Avrupa Ligi maçlarına konsantrasyon sağlayıp en iyi şekilde mücadele ederek kazanmaya çalışacaklarını dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow