hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray kazanmayı bildi

    Galatasaray kazanmayı bildi
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray Liv Hospital, evinde ağırladığı TOFAŞ'ı 87-80 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin 5. dakikası Galatasaray Liv Hopital'ın 11-7'lik üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra Sinan Güler ve Ersin Dağlı ile skor üreten sarı-kırmızılılar, çeyreğin son dakikasında 9 sayılık (26-17) fark buldu. Periyot, ev sahibi takımın 26-20'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

    İkinci çeyreğe Arroyo'nun 3 sayılık basketiyle başlayan Galatasaray Liv Hospital, aynı dakika içinde Erceg'in 3 sayılık basketiyle skoru 32-20'ye getirdi. Sarı-kırmızılı takıma, Evren Büker ve Serhat Çetin ve Elonu'nun basketleriyle karşılık veren TOFAŞ, 17. dakikada Evren'in turnikesiyle 37-37'lik beraberliği yakaladı. Stipcevic'in 3 sayılık basketiyle 18. dakikada 40-37 öne geçen TOFAŞ, bu üstünlüğünü koruyamadı ve devreye Pops Mensah-Bonsu'nun son saniyede tiplediği topla 43-42 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğüyle girildi.

    Üçüncü çeyreğin başında Galatasaray Liv Hospital Mensah-Bonsu ile skor üretirken, TOFAŞ bu sayılara Serhat Çetin'in 3 sayılık basketleriyle karşılık verdi. Karşılaşmanın 23. dakikasında Elonu'nun basketiyle üstünlüğü ele geçiren Bursa temsilcisi, Ersin ve Arroyo'nun skorer oyunu karşısında savunma direnci gösteremeyinci, Galatasaray Liv Hospital 26. dakikada yeniden üstünlüğü aldı (56-54). Karşılıklı basketlerin atıldığı periyot, 64-62 ev sahibinin üstünlüğüyle bitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Final periyodunda Galatasaray Liv Hospital'da Mensah-Bonsu sahne aldı. Carlos Arroyo'nun liderliğindeki sarı-kırmızılılar, savunmada etkili bir oyun ortaya koyarken, hücumda da Bonsu'nun arka arkaya basketleriyle farkı yeniden açtı. Mücadelenin 37. dakikasında Gordon'la 81-70'lik skoru bulan ev sahibi takım, maç sonuna kadar bu üstünlüğünü kullandı ve karşılaşmadan 87-80 galibiyetle ayrıldı.

    Galatasaray Liv Hospital'da 22 sayıyla oynayan Arroyo, maçın en skorer ismi olurken, bu oyuncuya Mensah-Bonsu ile Gordon 17'şer, Ersin Dağlı ise 14 sayı ile eşlik etti. TOFAŞ'ta ise 9'da 5 üç sayılık atış isabetiyle oynayan Serhat Çetin 19, Blazic ile Elonu 17'şer sayılık performans gösterdi.

    Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla lig maçlarında Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki galibiyet serisini 25'e çıkardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow