hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit'e yan bakılmıyor

    Banvite yan bakılmıyor
    expand

    Banvit, deplasmanda karşılaştığı Galatasaray Liv Hospital'ı 79-68 yenerek namağlup liderliğini sürdürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücadeleye daha etkili başlayan Banvit, Davis ve Mejia ile skor üretirken, Galatasaray Liv Hospital, rakibini durdurmakta zorlandı. Arka arkaya gelen Banvit sayıları karşısında ilk çeyrekte çok kötü bir yüzdeyle şut atan sarı-kırmızılılar, 2 sayılık atışlarda 9'da 2, 3 sayılık atışlarda ise 8'de 2 isabet oranıyla oynadı. Düşük yüzdeyle hücum eden rakibi karşısında ribauntlarda üstünlük kuran Bandırma temsilcisi, 5. dakikayı 19-5 önde geçti. Mücadelenin 9. dakikasında Erkan Veyseloğlu'nun basketiyle 18 sayılık (25-7) fark yakalayan Banvit, ilk çeyreği de 26-10 önde tamamladı.

    İlk periyodun son 30 saniyesinde ilk 5'i tamamen değiştiren Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, ikinci çeyreğe de aynı 5'le çıktı. Bu değişiklikle savunma direncini artıran ev sahibi takım, Ender ve Domercant'ın basketleriyle 14. dakikada 8-0'lık seri yakaladı ve farkı 8 sayıya (18-26) indirdi. Daha sonra Rowland'ın skorer oyunuyla toparlanan Banvit, 17. dakikada Davis'le bulduğu basketle, farkı yeniden 16 sayıya (22-38) çıkardı. Bandırma temsilcisi, devreye de 41-28 önde girdi.

    İkinci devreye daha etkili başlayan Galatasaray Liv Hospital, Macvan, Arroyo ve Mensah-Bonsu'nun basketleriyle 11-2'lik seri yakaladı ve 24. dakikada farkı 4 sayıya (39-43) indirdi. Bu dakikadan sonra Mejia'nın üst üste basketleriyle skor üreten Banvit, 26. dakikada farkı yeniden 10 sayıya çıkardı ve skoru 51-41'e getirdi. Kalan dakikaları karşılıklı sayılarla geçilen çeyrek, Banvit'in 61-51 sayılık üstünlüğüyle bitti.

    Final periyoduna da 8-2'lik seriyle başlayan Galatasaray Liv Hospital, 34. dakikada Cenk'in 3 sayılık basketiyle skoru 59-63'e getidi. Etkili oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar, Arroyo'nun 36. dakikadaki 3 sayılık basketiyle farkı 2 sayıya (64-66) kadar düşürdü. Ancak Ermal, Rowland ve Davis'le basketler bulan Banvit, son saniyelerinde hakem kararları nedeniyle tartışmaların yaşandığı mücadeleyi 79-68 kazandı.

    Bu sonuçla Banvit ligdeki namağlup liderliğini sürdürürken, Galatasaray Liv Hospital ise 3 galibiyette kaldı.

    Karşılaşmayı 20 sayıyla tamamlayan Rowland, maçın en skoreri oldu.

    Konuk takım Banvit'te Mejia 16 sayı, Chuck Davis ise 15 sayılık performans sergiledi. Galatasaray Liv Hospital'da Arroyo 18 sayı kaydetti.

    25 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

    Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı'nın Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki 25 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

    Beko Basketbol Ligi'nde iç saha maçlarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynayan sarı-kırmızılı takım, 20 Ekim 2012'de Aliağa Petkim'i 79-67 yendiği karşılaşmayla beraber, kendi evinde 23 karşılaşmaya çıkarken, birer müsabakada da Beşiktaş ve Anadolu Efes'e konuk oldu. O tarihten bu yana Abdi İpekçi Spor Salonu'nda çıktığı bütün mücadelelerden galibiyetle ayrılan Galatasaray Liv Hospital, toplamda 25 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi.

    Ligin 6. haftasında Beko Basketbol Ligi'nin namağlup tek takımı Banvit'i konuk eden "Cim Bom", sahadan 79-68 skorla mağlup ayrılarak, yakaladığı 25 maçlık yenilmezlik serisini 26. maça taşıyamadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow