hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Potada derbinin galibi Galatasaray

    Potada derbinin galibi Galatasaray
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde derbi maçta Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker'i 72-62 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maça taraftarının desteğiyle etkili başlayan Galatasaray Liv Hospital, dış atışlardan Macvan ve Cenk, pota altından da Arroyo'nun bulduğu basketlerle, 3. dakikada 8-2 öne geçti. Hücumdaki etkili oyununu sürdüren ev sahibi takım, 4. dakikadan itibaren savunmada yaklaşık 5 dakika sayı şansı tanımadığı rakibi karşısında, Cenk'in 9. dakikadaki 3 sayılık basketiyle 13 sayılık (19-6) farkı yakaladı. Üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 23-12 önde tamamladı. 

    Maça başladığı ilk 5'te birinci periyotta hiç değişiklik yapmayan başantrenör Ergin Ataman, ikinci çeyrekte de takımını aynı 5'le sahaya sürdü. İlk dakikalarda, birinci periyottaki etkili oyunundan uzak görünen Galatasaray Liv Hospital karşısında Bjelica ve McCalebb ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, 10-2'lik bir seri yakaladı. Sarı-lacivertliler, Bjelica'nın 13. dakikadaki 3 sayılık basketiyle farkı 3'e kadar (25-22) indirdi. Mücadelede dengeyi kuran Fenerbahçe Ülker, 16. dakikanın içinde, farkı 2 sayıya (29-27) düşürdü. Mensah-Bonsu ve Ender'le art arda isabetli şutlar atan ev sahibi takım, 19. dakikada 33-27 öne geçtiği karşılaşmanın ilk yarısını da 35-31'lik üstün tamamladı. 

    Maçın ilk yarısında, sarı-kırmızılılar, 11'de 5 üç sayılık basketle mücadele ederken, sarı-lacivertliler ise 13'de 3 isabet sağladı. Galatasaray Liv Hospital, ilk yarıda 17'si savunma olmak üzere 20 ribaund alırken, Fenerbahçe ise 11'i savunma, toplamda ise 15 ribaund topladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üçüncü periyot ev sahibi takımda Ender Arslan, konuk ekipte ise Kleiza'nın karşılıklı basketleriyle başlarken, 25. dakika 40-36 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğüyle geçildi. Ender Arslan'la skor üretmeye devam eden sarı-kırmızılılar, 27. dakikada farkı 9 sayıya (46-37) yükseltti. Ender'in skorer performansıyla 28. dakikada rakibine 51-39'luk üstünlük kuran Galatasaray Liv Hospital,  final periyoduna da 53-40 önde girdi.

    Galatasaray Liv Hospital, Mensah-Bonsu'nun 32. dakikada serbest atıştan bulduğu 2 sayı ile farkı 15 sayıya (55-40) taşıdı. Kenan, Bjelica ve Kleiza ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, farkı kapatmaya çalışsa da 35. dakika, 59-51 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmanın 37. dakikasında Bogdanovic'in elinden 6 sayı bulan sarı-lacivertliler, skoru 63-57'ye getirdi. Kalan sürede skor üstünlüğünü elinde tutan sarı-kırmızılı ekip, mücadeleyi 10 sayı farkla 72-62 kazandı.

    Bu sonuçla Galatasaray Liv Hospital, 9. hafta sonunda 6. galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe Ülker ise 3. mağlubiyetini yaşadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow