hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Campbell-Brown yanlışlıkla doping yapmış

    Campbell-Brown yanlışlıkla doping yapmış
    expand

    Jamaikalı kadın sprinter Veronica Campbell-Brown'ın kasıtsız olarak doping yaptığına karar verildi ve sporcunun sadece uyarılmasına karar verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jamaika Atletizm Federasyonu (JAAA), doping testi pozitif çıkan 7 olimpiyat madalyalı kadın sprinter Veronica Campbell-Brown'ın, doping ihlalini kasıtsızca yaptığını belirterek, sporcuya uyarı verdi ve yarışmalara dönmesi için bir mahsur olmadığını açıkladı.

    JAAA Disiplin Kurulu, numunesinde yasaklı madde "diüretik"e rastlandığı için yarışmalardan geçici olarak men edilen kadınlar 200 metrede 2004 ve 2008 olimpiyat şampiyonu Veronica Campbell-Brown'ın durumunu görüşmek için toplandı.

    JAAA'dan yapılan açıklamaya göre, kurul, cezası nedeniyle Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nı kaçıran Campbell-Brown'ın, "doping kurallarını çiğnese de performans arttırıcı bir madde kullanmadığı"na hükmederek, sporcuya uyarı verdi ve yarışmalara katılmamasının uygunsuz olacağını belirtti.

    Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinden (IAAF) daha önce yapılan açıklamada, Campbell-Brown'ın durumunun, yasaklı maddenin bünyesine nasıl girdiğini ispatlaması halinde "hafif suç" kapsamında yer alabileceği bildirilmişti. "Hafif" kapsamına giren suçlarda, 2 yıllık men cezası yerine birkaç aydan bir yıla kadar men cezası verilebildiği gibi uyarıyla da yetinilebiliyor. Performans arttırma niyetiyle alınmayan bazı "belirlenmiş maddeler", Dünya Dopinglü Mücadele Ajansı'nın (WADA) yönetmeliğinde de yer alıyor.

    Kurul ayrıca numuneleri pozitif çıkan diğer Jamaikalı atletler eski erkekler 100 metre dünya rekortmeni Asafa Powell ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metrede gümüş madalya kazanan Sherone Simpson'ın durumlarıyla ilgili olarak da 2014'ten önce toplanma kararı aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow