hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York Maratonu'na Kenya damgası

    New York Maratonuna Kenya damgası
    expand

    New York Maratonu'nu kadınlar ve erkeklerde Kenyalı atletler Priscah Jeptoo ve Geoffrey Mutai kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York Maratonu'nu kadınlar ve erkeklerde Kenyalı atletler kazandı.

    ABD'nin New York eyaletinde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük maraton organizasyonları arasında yeralan 42 kilometrelik New York maratonu Kenyalı atletlerin zaferiyle tamamlandı.

    Staten Island'dan başlayan ve Brooklyn, Queens, Bronx şehirlerinin sınırları içinden geçen maraton, Manhattan'daki Central Park'ta sona erdi. Geçen nisan ayında Boston'da düzenlenen bombalı saldırının tekrarının yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alan New York polisi, 42 kilometrelik parkuru havadan ve yerden denetim altından tuttu.

    48 bin kayıtlı sporcunun katıldığı maratonu elit erkekler kategorisinde 2 saat 8 dakika 24 saniyelik derecesiyle Kenyalı Geoffrey Mutai, bayanlar kategorisinde ise 2 saat 25 dakika 7 saniyelik derecesiyle vatandaşı Priscah Jeptoo kazandı. Engelli sporcularında da katıldığı maratonun birincilerine yüzer bin Amerikan doları ödül verilirken, Elit erkeklerde ikinci olarak podyuma çıkan Tsegaye Kebede, bu başarısıyla 2013 Dünya Büyük Maratonlar serisini ilk sırada bitirdi ve 500 bin Amerikan dolarının sahibi oldu.

    İlk kez katıldığı New York Maratonu'nda birinci olan Priscah Jeptoo, aynı zamanda 2013 Dünya Büyük Maratonlar serisini de ilk sırada bitirdi. Jeptoo bu başarısıyla, New York Maratonu birincisine verilen 100 bin Amerikan doları para ödülünün yanı sıra 500 bin Amerikan doları da büyük maratonlar serisi şampiyonluğundan kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow