hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Başarılıydı çok da kötü değildi"

    Başarılıydı çok da kötü değildi
    expand

    Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods, İstanbul'daki atışla ilgili "Rüzgar biraz soldan esiyordu, 550 metre kadar mesafeye gidebildi. Başarılıydı çok da kötü değildi" dedi.

    Dünyanın bir numaralı golf oyuncusu Tiger Woods ve Kültür Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla PGA European Tour'un final serisinin 3. ayağı olan ve Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Turkish Airlines Open 2013" golf turnuvası öncesi Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki The Montgomerie Maxx Royal Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

    Woods, toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'da yaptığı atışın önemli olduğunu belirterek, bugüne kadar havalimanında, karayolunda atışlar yaptığını ancak ilk defa bir köprüde atış gerçekleştirdiğini söyledi.

    Riskli bir çalışma üstlendiğini ifade eden Woods, "Rüzgar biraz soldan esiyordu, sağ tarafta çok sayıda arabalar vardı. Top sağa kaçsaydı uluslararası bir krizi de yol açabilirdim. O açıdan sinir bozucu diyebilirim. Her attığım topta bu heyecanı hissettim. 550 metre kadar mesafeye gidebildi, başarılıydı çok da kötü değildi diyebilirim" diye konuştu.

    Turnuva kapsamında bugün sahayı inceleyeceğini dile getiren Woods, 4 gün boyunca tesislerde mücadele edeceğini kaydetti.

    Bir gazetecinin "Doping ile ilgili uygulamalar sizi endişelendiriyor mu" sorusuna Woods, bu konuda bütün yıl boyunca testler yapıldığını, kendisinin de bu yıl 5 defa test verdiğini kaydetti. Böyle bir şey varsa bunun sadece hipotez olabileceğini dile getiren Woods, test verileri ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını söyledi.

    Türkiye, bu yıl sonunda 38 milyon ziyaretçi bekliyor

    Bakan Çelik de önemli bir etkinliği Türkiye'de gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu organizasyonun Türkiye'ye kazandırılmasında birçok kişinin emeğinin bulunduğuna işaret eden Çelik, dünyanın önde gelen golfçülerini Belek'te buluşturduklarını anlattı.

    Türkiye'nin son 10 yılda ekonomik, sosyal ve kültürel alanda önemli gelişmeler kaydettiğini dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Türkiye, ekonomisini 800 milyar dolara ulaştırdı. Dünyanın 17, Avrupa'nın  6'ncı büyük ekonomisi oldu. 35,7 milyon ziyaretçiyle dünya turizm pazarında Türkiye, 2012 yılında 6'ncı sırada yer aldı. Buna bağlı olarak farklı etkinlikler ve turnuvalar Türkiye'de gerçekleşiyor. 2013 yılının 9 aylık döneminde yüzde 10'luk  bir artış yakalandı. Bu, dünya ortalamasının 3 katı bir artıştır. 2013 yılında 38 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Türkiye, sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikler, sunduğu hizmet kalitesi ile dünyanın en önemli turizm merkezlerindendir."

    Dünya Turizm Örgütünün 2013 yılının 8 aylık verilerine göre Türkiye'nin gelirinde yüzde 22'lik bir artış gerçekleştiği ve gelirini artıran ülkeler arasında 3'üncü olduğunu bildiren Çelik, Türkiye'nin büyümede önemli mesafe kaydettiğini vurguladı.

    Bir gazetecinin "Yeni golf sahaları açmayı planlıyor musunuz" sorusuna Çelik, "Golfe ilginin, talebin artmasından memnun oluyoruz . İç Ege, Kapadokya ve GAP bölgesinde golf hasaları açılması için çalışmalarımız var" cevabını verdi.

    Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, federasyon yetkilileri ile çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu katıldı.

    7 milyon dolar ödüllü turnuvada aralarında dünyaca ünlü golf oyuncusu Woods'un da yer aldığı 78 profesyonel, 7-10 Kasım tarihlerinde The Montgomerie Maxx Royal Otel tesislerinde mücadele edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow