hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rıza Kayaalp sayı vermeden şampiyon

    Rıza Kayaalp sayı vermeden şampiyon
    expand

    17. Akdeniz Oyunları'nda grekoromen stil 120 kilo finalinde milli güreşçi Rıza Kayaalp, Tunuslu Radhwen Chebbi'yi teknik üstünlükle mağlup etti ve altın madalya kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yenişehir Fuar Alanı C Salonu'nda grekoromen stil 120 kiloda yapılan mücadelelerde 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya alan Avrupa ve dünya şampiyonu Rıza Kayaalp ile Tunuslu Radhwen Chebbi ile karşılaştı.

    Mücadelenin ilk devresini 4-0 üstün kapatan Rıza Kayaalp, ikinci devreyi ise 8-0'lık teknik üstünlükle sonlandırdı ve karşılaşma Rıza'nın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Milli güreşçi, bu skorla altın madalyaya uzanırken, Tunuslu sporcu gümüş madalyada kaldı.

    Mücadelenin bitiminin ardından heyecanlanan Rıza Kayaalp'in annesi Sevgi Kayaalp, mindere çıkarak oğlunun şampiyonluğuna ortak oldu. Rıza, madalya törenini sonrasında da babası Kelami Kayaalp ve annesi Sevgi Kayaalp'le paylaştı.

    120 kiloda repesaj maçında Makedon Aleksandar Stojanov'u 2-0'la geçen İtalyan Rocco Ficara ile repesajda rakibi olmayan Mısırlı Mohamed Mohamed bronz madalyanın sahibi oldular.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow