hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Masa tenisinde 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz

    Masa tenisinde 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz
    expand

    17. Akdeniz Oyunları'nda masa tenisi erkekler ve kadınlar bireyselde Türkiye, 1 altın, 1 gümüş, 1 de bronz madalya kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yenişehir Fuar Alanı A Holü'nde gerçekleştirilen masa tenisi erkekler ve kadınlar bireysel madalya müsabakalarında Türk sporcular, İspanyol ve Mısırlı rakipleriyle karşılaştı. 1'i altın olmak üzere toplam 3 madalya kazanan milli sporcular bireysel branşta ilk sırada yer aldı.

    -Kadınlarda altın Türkiye'nin

    Türkiye'ye masa tenisi bireysel branşta altın madalyayı Melek Hu getirdi. Milli sporcu, finalde karşılaştığı İspanyol Sara Ramirez Bermuda'yı çekişmeli geçen maçın ardından 4-3 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

    İlk seti 11-9 kaybettiken sonra ikinci seti 11-3 kazanan Melek Hu, üçüncü sette 12-10, dördüncü sette de 11-5 mağlup olarak 3-1 geriye düştü. Daha sonra toparlanan Melek Hu, 11-6, 12-10 ve 11-6'lık arka arkaya kazandığı setlerle rakibini 4-3 mağlup etti.

    Melek Hu'nun altın madalyanın sahibi olduğu kadınlar bireysel müsabakalarında rakibi İspanyol Bermuda gümüş madalyada kalırken, Fransız Xue Li'yi 4-0'la geçen İspanyol Yanfei Shen Zhang ise bronz madalya kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Erkeklerde 1 gümüş, 1 bronz

    Masa tenisi erkekler bireysel finallerinde ise Türkiye 1 gümüş, 1 de bronz madalya kazandı.

    Final maçında Mısırlı Omar Assar'la karşılaşan milli sporcu Bora Vang, rakibine 11-9, 11-6, 11-9 ve 11-9'luk setlerle 4-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Omar Assar'ın altın madalya aldığı erkekler bireysel müsabakalarında bronz madalyayı ise yine milli sporculardan Ahmet Li kazandı. Üçüncülük maçında İspanyol Chena He ile karşılaşan Ahmet Li, rakibini 11-4, 11-8, 11-7 ve 13-11'lik setlerle 4-0 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

    Masa tenisi erkekler ve kadınlar bireysel müsabakalarının ardından madalya alan sporcular şöyle:

    Erkekler:

    Omar Assar Mısır Altın
    Bora Vang Türkiye Gümüş
    Ahmet Li Türkiye Bronz


    Kadınlar:

    Melek Hu Türkiye Altın
    Sara Ramirez Bermuda İspanya Gümüş
    Yanfei Shen Zhang İspanya Bronz

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow