hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atletizmde 7 madalya daha

    Atletizmde 7 madalya daha
    expand

    Akdeniz Oyunları'nda sona eren atletizmde Türkiye dördüncü ve son gün 2 altın, 2 gümüş, 3 bronz madayla olmak üzere toplam 7 madalya kazandı.

    Nevin Yanıt Spor Kompleksi'ndeki atletizm yarışmalarını son gününde kadınlar yüksek atlamada Burcu Ayhan Yüksel ve Hırvat Ana Simic altın madalya kazandı. Ödül töreninde önce Hırvatistan Milli Marşı, sonra İstiklal Marşı çalındı. Yüksel, 17. Akdeniz Oyunları'nda atletizm kadınlarda Türkiye'nin ilk ve tek altın madalyasının sahibi oldu.

    Erkekler 800 metrede ise İlham Tanui Özbilen, 1.44.00'lük derecesiyle Türkiye ve oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı. İlham'ın derecesinin erkekler 800 metrede bu yılın Avrupa'da ikinci, dünyada dokuzuncu en iyi derece olduğu bildirildi.

    Kadınlar 4x400 metre bayrakta Sahila Özyurt, Birsen Engin, Sema Apak ve Derya Yıldırım'dan oluşan Türk takımı, erkekler 4x400 metre bayrak finalinde de Mehmet Güzel, Buğrahan Kocabeyoğlu, Halit Kılıç ve Yavuz Can'dan oluşan Türk takımı gümüş madalya aldı.

    Kadınlar heptatlonda Serpil Koçak, 800 metrede Tuğba Koyuncu ve 
    kadınlar yarı maratonda Ümmü Kiraz da bronz madalya kazandı.

    -3 oyunlar rekoru kırıldı

    Dördüncü gün 3 oyunlar rekoru kırıldı.

    İlham'ın rekorunun dışında erkekler 400 metre engellide Sırp Emir Bekric, kadınlar disk atmada da Hırvat Sandra Perkovic oyunlar rekoru kırarak altın madalya aldılar.

    -Türkiye madalya sıralamasında üçüncü oldu

    Atletizmde madalya sıralamasında Türkiye 5 altın, 7'şer gümüş ve bronz madalya olmak üzere toplam 19 madalya ile üçüncü oldu.

    İtalya, 12 altın, 6 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 27 madalya ile birinci, Yunanistan 6 altın, 4 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplam 16 madalya ile ikinci sırayı aldı.

    Bu arada, Türkiye'nin 19 madalya ile atletizmde Akdeniz Oyunları tarihinde madalya rekorunu kırdığı bildirildi. Türkiye'nin daha önce Akdeniz Oyunları'nda en fazla madalyalı Mısır'da 1951 yılında yapılan ilk oyunlarda 12 madalya ile aldığı öğrenildi.

    - Türkiye'nin madalyaları

    17. Akdeniz Oyunları'nda atletizmde Türkiye'ye madalya kazandıran sporcular şöyle:

    Altın madalya: Fatih Avan cirit atma, İlham Tanui Özbilen 1500 ve 800 metre, Polat Kemboi Arıkan 10 bin metre, yüksek atlama Burcu Ayhan Yüksel. 
    Gümüş madalya: Ramil Guliyev 100 ve 200 metre, Ercüment Olgundeniz disk atma, Tarık Langat Akdağ 3 bin metre engelli, Elvan Abeylegesse 10 bin metre, kadınlar 4x400 metre bayrak takımı, erkekler 4x400 metre bayrak takımı.

    Bronz madalya: Nimet Karakuş 200 metre, Tuğba Koyuncu 1500 ve 800 metre, Gülcan Mıngır 3 bin metre engelli, erkekler 4x100 metre bayrak takımı, Ümmü Kiraz yarı maraton, heptatlon Serpil Koçak

    -8 oyunlar rekoru kırıldı, 3 rekor egale edildi

    Dört gün süren oyunlarda 8 oyunlar rekoru kırılırken, 3 rekor da egale edildi.

    17. Akdeniz Oyunları'nda atletizmde ayrıca 3 büyükler, 1 gençler olmak üzere toplam 4 Türkiye rekoru kırıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow