hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filenin Sultanları gümüşte kaldı

    Filenin Sultanları gümüşte kaldı
    expand

    17. Akdeniz Oyunları'nda son gün yapılan kadınlar voleybol finalinde İtalya'ya 3-1 yenilen Türkiye gümüş madalya kazandı.

    Karşılaşmaya iyi başlayan İtalya, ilk sette birinci teknik molayı 8-7 önde geçti. Teknik moladan sonra 5-0'lık bir seri yakalayan Türkiye, Diouf'un sayılarına engel olamadı ve ikinci teknik molayı 1 sayı farkla 16-15 önde tamamladı. Setin sonlarında Neslihan ile sayılar bulan milliler, ilk seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti.

    İkinci setin başında İtalya 4-0 öne geçti. Seda Tokatlıoğlu ile etkili olan Türkiye, 6-6 beraberliği yakalamasına rağmen ilk teknik mola 8-6 İtalya'nın üstünlüğüyle geçildi. İkinci teknik molayı da 16-13 öne geçen İtalya, üstün oyununu sürdürdü ve ikinci seti 25-22 kazanarak, 1-1 eşitliği sağladı. 

    Üçüncü sete Neslihan'ın sayılarıyla başlayan Türkiye, birinci teknik molayı 8-4 öne geçti. Ancak Barcellini ve Bosetti'nin sayılarıyla 5-'lik seri yakalayan İtalya, ikinci teknik molayı 16-15 önde tamamladı. Neslihan ve Seda'nın sayılarıyla 22-21 öne geçen Türkiye, setin sonlarında Arrighetti ve Diouf'un sayılarına engel olamayınca İtalya, ikinci seti 25-23 kazandı ve 2-1 öne geçti.

    Dördüncü sette 3-1 öne geçen Türkiye, Diouf ve Folie'yi durduramayınca İtalya ilk teknik molayı 8-4 önde geçti. Bosetti ile etkili olan İtalya, ikinci teknik molayı da 16-9 önde tamamladı. Türkiye'nin seti çevirme çabaları sonuç vermedi ve dördüncü seti 25-21 kazanan İtalya, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow