hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirhan'dan bronz madalya

    Demirhandan bronz madalya
    expand

    Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 44 kiloda Evin Demirhan, bronz madalya kazandı.

    Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın kadınlar müsabakalarının yapıldığı üçüncü gününde 44 kiloda mücadele eden Evin Demirhan, üçüncü olarak Türkiye'ye turnuvadaki ilk madalyasını kazandırdı.

    Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Boris Trajkovski Spor Salonu'nda düzenlenen ve 7 Temmuz'a kadar sürecek şampiyonanın üçüncü gün müsabakaları tamamlandı. Kadınlar kategorisindeki mücadelelerde 44 kiloda Bulgar Miglena Georgieva Selishka, 51 kiloda Azeri Patimat Bagomedova, 59 kiloda Fin Petra Maant Olli ve 67 kiloda Rus Svetlana Lipatova mutlu sona ulaşırken, Türkiye, 44 kiloda mücadele eden Evin Demirhan'ın üçüncü olmasıyla şampiyonadaki ilk madalyasına ulaştı.

    Demirhan, ilk turda karşılaştığı Moldovalı Emilia Budeanu'ya 4-1 mağlup oldu ancak rakibi finale yükselince repesaj maçlarına çıkmaya hak kazandı. Rus Svetlana Efimova'yı 7-3 ile geçen Demirhan, 3'üncülük 5'incilik maçında Ukrayna'dan Bohdana Yashchuk ile karşılaştı. İlk devreyi 5-4 geride kapatan Demirhan, ikinci yarıdaki gayretiyle minderden 11-6 galip ayrıldı.

    Spora başlama hikayesi, 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi belgesel ödülünü alan "Siirt'in Sırrı" isimli belgesele konu olan Demirhan böylece geçen yılki ikinciliğinin ardından 2013'te Avrupa gençler üçüncülüğünü elde etti.

    Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaya iyi başlayamasa da üçüncü olmayı başardığını ve dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak istediğini ifade etti. Henüz bir aydır uygulanan yeni kurallara adapte olmakta zorlandıklarını belirten Demirhan, "Yeni kurallar, daha fazla kondisyon ve dayanıklılık gerektiriyor. Puanlamada da değişiklik oldu. Mesela arkaya geçişlerde bazı hakemler bir, bazıları ise 2 puan veriyor. Onun dışında yeni uygulama bizim için iyi oldu" diye konuştu.

    51 kiloda yarışan Merve Kenger, ilk turda karşı karşıya geldiği Rus Stalvira Orshush'a ilk devredeki kötü performansıyla yenildi. Kenger, Rus Orshush'un finale çıkmasıyla Alman Nina Hemmer ile repesaj maçı yaptı. Hemmer, karşılaşmada Kenger'e teknik üstünlük sağlayınca milli güreşçi turnuvadan elendi.

    59 kiloda Ayda Erdal, Luisa Helga Gerda Niemesch'e yenilerek, turnuvaya ilk turda veda etti. 67 kiloda mücadele eden Kıymet Koçyiğit de Azeri Ragneta Gurbanzade'ye teknik üstünlükle mağlup oldu ve ilk turda şampiyonanın dışında kaldı.

    Şampiyonada bugün kadınlarda 48, 55, 63 ve 72 kiloda sporcular mindere çıkacak. Türkiye'yi, 48 kiloda Büşra Kenger, 55 kiloda Bediha Gün, 63 kiloda Buse Tosun ve 72 kiloda Gamze Durukan temsil edecek.

    Üçüncü günde sıkletlerine göre, dereceye giren sporcular ise şöyle:

    44 kilo

    1. Bulgar Miglena Georgieva Selishka (Bulgaristan)
    2. Emilia Budeanu (Moldova)
    3. Evin Demirhan (Türkiye)
    3. Fatsima Sidakova (Belarus)

    51 kilo

    1. Patimat Bagomedova (Azerbaycan)
    2. Stalvira Orshush (Rusya)
    3. Nina Hemmer (Almanya)
    3. Horishna Lilya (Ukrayna)

    59 kilo

    1. Petra Maant Olli (Finlandiya)
    2. Katarzyna Madrowska (Polonya)
    3. Anzhela Titenko (Rusya)
    3. Herhel Oksana (Ukrayna)

    67 kilo

    1. Svetlana Lipatova (Rusya)
    2. Danute Domikaityte (Litvanya)
    3. Dzhanan Manolova (Bulgaristan)
    3. Nygren Moa Lena (İsveç)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow