hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kapanışı Bolt yaptı

    Kapanışı Bolt yaptı
    expand

    14. Dünya Atletizm Şampiyonası, Jamaika Milli Takımı'nın kazandığı erkekler 4x100 metre bayrak yarışıyla sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jamaika bayrak takımıyla piste çıkan Usain Bolt, 100 metre ve 200 metreden sonra Moskova'daki üçüncü finalinden de zaferle ayrıldı. 

    Erkekler 4x100 bayrak yarışında Jamaika 37.36 saniye ile altın madalyanın sahibi olurken, ABD 37.66 ile gümüş ve Büyük Britanya 37.80 ile bronz madalya kazandı.

    Jamaika, kadınlar ve erkekler 4x100 bayrak yarışlarını kazanarak "duble" yaparken Bolt ise 100 ve 200 metrenin ardından 4x100 metre bayrak yarışında da altın madalyayı boynuna takarak üçlemeyi tamamladı.

    Yarıştan sonra Luzhniki tribünleri Bolt'a büyük ilgi gösterirken Jamaikalı atlet ayakkabılarını tribündeki sporseverlere fırlattı. Bolt'un tribünler önünde Rus halk dansı "kalinka malinka"ya benzer figürlerde dans etmesi Moskovalılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

    Britanya'nın 3.lüğü iptal edildi

    14. Dünya Atletizm Şampiyonası, erkekler 4x100 metre bayrak finalinde üçüncü olan Büyük Britanya takımı, bayrak değişimi sırasında yaptığı hata nedeniyle diskalifiye edildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarışı 37.80 saniyelik derecesiyle üçüncü bitiren Büyük Britanya'nın kural hatası yapması nedeniyle diskalifiye edilmesinin ardından bronz madalya, koşuyu 37.92 ile tamamlayan Kanada'ya verildi. 

    Kadınlarda da Jamaika

    14. Dünya Atletizm Şampiyonası kadınlar 4x100 metre bayrak yarışını Jamaika Milli Takımı kazandı.

    Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen şampiyonanın kadınlar 4x100 metre bayrak yarışı finalinde Jamaika, 41.29 saniyelik dereceyle şampiyona rekoru kırarak altın madalyaya ulaştı.

    Fransa 42.73 saniye ile gümüş, ABD ise 42.75 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

    - Resmi kapanış

    Rusya'nın başkenti Moskova'da dokuz gün boyunca devam eden 14. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın resmi kapanış töreni Luzhniki Stadı'nda yapıldı. 

    Kapanış töreni, şampiyona bayrağının 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın düzenleneceği Pekin'e gönderilmesini temsil eden gösteri ile son buldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow