hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'nin itirazı reddedildi

    Fenerbahçenin itirazı reddedildi
    expand

    Türkiye Yüzme Federasyonunun "devşirme sporcuları"nın Türkiye Şampiyonası'nda yarıştırılmaması kararına itiraz eden Fenerbahçe'nin başvurusu reddedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, Fenerbahçe Kulübü, mayıs ayında federasyona başvurarak, Türk vatandaaşlığına geçirdiği Macar yüzücüleri David ve Evelin Verraszto'yu, 3-6 Temmuz'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda Fenerbahçe mayosuyla yarıştırmak istedi.

    Yüzme Federasyonu, yapılan başvurunan ardından iki sporcunun, 25 Temmuz-4 Ağustos tarihlerindeki dünya şampiyonasında Macaristan adına yarışacağını belirledi. Federasyon, iki sporcunun Dünya şampiyonası öncesi Uluslararası Yüzme Federasyonuna Macaristan adına kayıt olmalarını gerekçe göstererek, Türkiye Şampiyonası'na katılmalarına izin vermedi.

    TYF'nin sporcularıyla ilgili karar üzerine Fenerbahçe, Tahkim Kurulu'na itirazda bulundu. Tahkim Kurulu da yapılan incelemenin ardından Fenerbahçe gerekli koşulları yerine getirmediğinden dolayı, istisnai yoldan (Türk Milli Takımları'nda yarışmak koşuluyla) vatandaşlığa geçerilen Macar sporcuların Türkiye Şampiyonası'nda yarıştırılmamasını uygun buldu ve kulübün itirazını reddetti.

    - "Macar sporcuları Türk vatandaşlığına geçirmek için 1,5 yıldır uğraşıyoruz"

    Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Fenerbahçe Yüzme Şubesi Kaptanı Serkan Tutgun, federasyonun son anda yürürlüğe koyduğu "istisnai vatandaşlık" uygulaması yüzünden mağdur olduklarını söyledi.

    Macar sporcuları Türk vatandaşlığına geçirmek için 1,5 yıldır uğraştıklarını kaydeden Tutgun, "Daha önce talimatnamede istisnai vatandaşlık ile ilgili bir kural yoktu. Bu kuralı Türkiye Şamiponası'ndan hemen önce aldılar. Böyle bir kural olsaydı sporcularımız Macaristan adına yarışmak için başvurmayabilirlerdi" diye konuştu.

    Dünya rekoru, dünya üçüncülüğü ve Avrupa ikincilikleri bulunan Macar kardeşleri, bu kural nedeniyle kulüpleri adına yarıştıramadıklarını dile getiren Tutgun, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Federasyon iki kardeşten de Türk Milli Takımı adına yarışmak istediklerine dair noter onaylı belge istiyor. Biz federasyona 'Dünya Şampiyonası'nın ardından bu iki sporcuyla oturun, konuşun, sözleşme imzalayın' dedik. Yapılan uygulamanın uslubu çok da hoş olmadı. Bu yüzden iki sporcu da henüz belge imzalamadı. Şu an bizim bünyemizdeler ama bizim adımıza yarışamıyorlar."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow