hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Massa: En azından bir galibiyetle...

    Massa: En azından bir galibiyetle...
    expand

    Ferrari Formula 1 pilotu Felipe Massa takımdan en azından bir galibiyetle ayrılmayı istediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferrari Takım Direktörü Stefano Domenicali ile pilotlar Fernando Alonso ve Felipe Massa, takımın gelecek iki sezon için Massa'nın yerine Fin sürücü Kimi Raikkonen ile anlaşmasından sonra ilk kez basının karşısına geçti.

    Ferrari Formula 1 Takımı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, sezonun 13. yarışı Singapur Grand Prix'si öncesi takım direktörü Stefano Domenicali ile pilotlar Fernando Alonso ve Felipe Massa, basın toplantısı düzenledi.

    Üçlü, takımın gelecek iki sezon için Felipe Massa'nın yerine Fin sürücü Kimi Raikkonen ile anlaşmasından sonra ilk kez basının karşısına geçti.

    Şampiyona ikincisi İspanyol pilot Alonso, takımın hamlelerinden her zaman haberdar edildiği bilgisini paylaşarak, "Felipe'nin takımdan ayrılması hakkında ne düşündüğümü sorduklarında, Kimi'nin özellikle gelecek sezonki değişiklikler ve ocak ile şubat aylarında otomobilde yapmamız gereken ilerleme göz önünde bulundurulduğunda şampiyonadaki en iyi sürücülerden biri olduğunu ve karardan mutlu olduğumu söyledim" diye konuştu.

    Alonso, iki şampiyonun aynı takımda yarışmasının güçlük çıkarıp çıkarmadığıyla ilgili soruya, "Herhangi bir takım arkadaşının, beni kendimden daha fazla motive edeceğini düşünmüyorum. İki şampiyon pilota sahip olmak bir şeyi değiştirmez. Buraya ilk geldiğimde, benden daha eski olan Felipe ile anlaşmamın zor olacağı düşünülüyordu. Fakat dört yılın ardından Felipe'nin takımdaki en iyi arkadaşlarımdan biri olduğunu söyleyebilirim" yanıtını verdi.

    Brezilyalı pilot Massa, harika ve çok uzun bir kariyeri geride bırakmakta olduğu Ferrari ile son 7 yarışında elinden gelenin en iyisini yapmayı planladığını belirterek, "Genç bir sürücü olarak geçirdiğim yıllar ve yarıştığım 8 yıl hesaba katılırsa bu takım geçmişimde önemli bir yer tutuyor. Bu yüzden en azından bir galibiyetle ayrılmayı çok isterim. Ferrari üst düzey iki ismi bir araya getirdi. Fernando ve Kimi çok farklı karakterler. Umarım hem onlar hem de takım için her şey yolunda gider" diye konuştu.

    Massa gelecek sezon planlarıyla ilgili şunları kaydetti:

    "Bazı takımlarla görüşüyoruz. Umarım en doğru yeri ve mümkün olan en iyi aracı bulabilirim. Daha önce de yalnızca 'grid'de yer alan biri olacaksam Formula 1'de yarışmak istemediğimi söylemiştim. En iyi sonuçlar için yarışmak istiyorum. Bir takıma verecek çok şeyim olduğunu biliyorum."

    Takım direktörü Domenicali ise Raikkonen'in takıma katılmasının Ferrari'nin felsefesini değiştirmeyeceğini ifade ederek, "Tüm pilotlar kendisi için en iyisini ister çünkü işin doğası gereği herkesi yenmek isterler. Bugüne kadar böyleydi, gelecekte de böyle olacak ancak Ferrari için çalışan tüm sürücüler, takımın her şeyden önce geldiğini bilir" dedi.

    Massa'nın gelecek sezon takımdan ayrılacak olmasını da değerlendiren Domenicali, sürücü değiştirmenin, aracın ön kanadını değiştirmekten farklı olduğunu dile getirdi. Brezilyalı pilotu 19 yaşından beri tanıdığını bildiren Domenicali, durumun duygusal açıdan bakıldığında çok zor olduğunu söyleyerek, "Onu tanıdığımda şort giyen ufak bir çocuktu" esprisini yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow