hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlar Ligi finaline İtalyan hakem

    Şampiyonlar Ligi finaline İtalyan hakem
    expand

    Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi Final Maçını İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasında 25 Mayıs'ta  Wembley Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi final maçını İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek. 41 yaşındaki İtalyan hakem, 2009-10 sezonundaki UEFA Avrupa Ligi finalini de yönetmişti.

    FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile birlikte final maçının iki önemli adayından biri olan Rizzoli bu sezon Devler Ligi'nde 4 karşılaşmada düdük çaldı. İtalyan hakem, Galatasaray'ın Braga'yı 2-1 yendiği karşılaşmada da görev almıştı.

    Rizzoli'ye itiraz var 

    İtalya medyası Nicola Rizzoli'nin Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini yönetmesine itiraz ederek "İtalyan liginin en berbat hakemi Wembley'de" yorumunda bulundu.

    Corriere dello Sport gazetesi Rizzoli'nin bu sezon İtalyan liginde yönettiği maçlarda çoğunlukla kötü notlar aldığını ve en az beş karşılaşmada verdiği hatalı kararlarla ligde sıralamayı değiştirdiğini hatırlatarak "Aslında Malaga - Porto maçında da büyük hata yaparak Julio Baptista'nın geçerli golünü vermemişti" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan UEFA hakemler tek seçicisi Pier Luigi Collina'da Rizzoli'nin finali yönetmek için seçilmesini şöyle duyurdu:

    "2010 Avrupa Ligi finalini yönetmişti. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında çok iyi bir performans ile finalde düdük çalmayı hak etti. Ne var ki İtalya finale kalınca bu gerçekleşmedi Bu onun için şimdi bir fırsat oldu."

    Öte yandan Bayern Münih kulübü ve Alman medyası Rizzoli'nin finali yönetmesine tepki göstererek "Manchester United ve Basel'e karşı yanlış kararlarından yenilgi alındı. Finali o yönetmemeliydi" dedi.     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow