hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lutfi Arıboğan'dan UEFA açıklaması

    Lutfi Arıboğandan UEFA açıklaması
    expand

    Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekilliği görevini yürüttüğü dönemde UEFA nezdinde herhangi bir görüşmesi olmadığını açıkladı.

    Arıboğan, yaptığı yazılı açıklamada, bu konuda çıkan haberleri yalanlayarak, "Öncelikle tüm kamuoyu tarafından açıklıkla ve net olarak bilinmelidir ki, TFF Başkan Vekilliğini yürütmekte olduğum dönemde şike sürecine dair UEFA veya herhangi bir kurum nezdinde en ufak bir görüş ve yorumum olmamıştır" ifadesini kullandı.

    Açıklamasında, UEFA'nın 12 Ocak 2012 tarihli dilekçesini Türkçe ve İngilizce paylaşan Arıboğan, şu görüşlere yer verdi:

    "Açıklamamın ekindeki belgede yer alan UEFA avukatının CAS' a yapmış olduğu değerlendirmede de bu konu net bir şekilde belirtilmiş ve açıklığa kavuşmuştur. Adı geçen belgede UEFA, 'Kayıtlara geçmesi için belirtilmelidir ki, TFF yetkilileri Bay Cornu ile olan görüşmelerinde kişisel yorum ve görüşlerini beyan etmemişlerdir' şeklinde duruma açıklık getirmiştir. Hal böyle iken ve konuyla ilgili tüm taraflar ve kamuoyu detaylara bu şekilde vakıf iken şahsımla ilgili bu tür yorumlar yapılarak sürece ilişkilendirilmeme dair girişimler kelimenin tam anlamıyla abesle iştigaldir. Son derece hassas bir dönemden geçmekte olduğumuz bu günlerde, bahse konu ayrıntı ve detaylara medyamızın
    gerekli duyarlılığı göstereceğine ve konunun özünden uzaklaşmayacağına inanıyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow