hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasımpaşa'dan bir bomba daha

    Kasımpaşadan bir bomba daha
    expand

    Kasımpaşa, Porto'dan Portekizli orta saha oyuncusu Andre Castro'yu 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, Portekiz'in Porto takımında forma giyen Andre Castro'yu 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

    Kasımpaşa Kulübü'nden yapılan açıklamada, Kemerburgaz Tesisleri'nde düzenlenen törende, 25 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu Castro ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

    Kariyerine 2007 yılında Porto'da başlayan Castro, 2008-2010 yıllarında ülkesinin Sporting Olhanense takımında kiralık olarak forma giydi. Burada 62 maçta 8 gol, 1 asistlik performansla oynayan Castro, 2010-2011 sezonunda Porto'da 6 maçta görev yaptı. 2010-2012 yılları arasında ise İspanya'nın Sporting Gijon takımında kiralık olarak oynayan Portekizli, 44 maçta, 4 gol kaydetti. Geçtiğimiz sezon Porto ile ligde 19 maç oynayıp 1 gol kaydeden Castro, takımıyla şampiyonluk sevinci yaşadı. Ön libero bölgesinde oynayan Castro'nun, Portekiz Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde 60 kez mücade ettiği kaydedildi.

    Castro: "Kasımpaşa için savaşacağım"

    Lacivert-beyazlıların yeni transferi Castro, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Kasımpaşa'da güzel bir sezon geçirmek istediğini belirtti.

    Portekizli oyuncu, Kasımpaşa'nın eski futbolcusu Djalma Campos ve Fenerbahçeli Meireles'den güzel bilgiler aldığını aktararak, "Djalma bana Kasımpaşa'nın gelişmekte olan bir kulüp olduğunu söylüyordu. Teklif geldikten sonra daha sık görüşmeye başladık. Ayrıca Fenerbahçeli Raul Meireles de İstanbul hakkında çok güzel şeyler söyledi. Kasımpaşa, yükselen bir proje. Türkiye ligini yakından tanıyorum. Burada forma giyen bir çok Portekizli var. Portekiz'de herkes Türkiye liginin önemini bilir" değerlendirmesinde bulundu.

    Portekiz'den İstanbul'a gelirken havaalanında Porto taraftarlarının kendisini uğurladığını ve duygusal anlar yaşandığını anımsatan Castro, şunları kaydetti:

    "Porto'da az süre alıyordum ama oynadığım her dakikada iyi mücadele ettiğimi bildikleri için Porto taraftarının bana, benim de onlara özel bir sevgim var. Oradan ayrılacağımı tahmin etmiyorlardı. Bu karar geleceğim için daha iyi olacak. Artık Kasımpaşa için savaşacağım."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow