hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Özil Arsenal'de

    Mesut Özil Arsenalde
    expand

    İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, Real Madrid'de forma giyen Mesut Özil'i renklerine bağladı.

    Arsenal Kulübü'nden transfer döneminin kapanmasına yarım saat kala yapılan açıklamada, 24 yaşındaki Türk asıllı futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

    Mesut Özil'i 42,4 milyon sterline renklerine bağlayan Arsenal, aynı zamanda kulübe ait transfer rekorunu da kırdı. Londra ekibi, tarihinin en pahalı transferini 2009 yılında 15 milyon sterline Rusya'nın Zenit St Petersburg takımından Andrey Arshavin'i alarak yapmıştı.

    "Yeni takımım için sabırsızlanıyorum"

    Sosyal medya aracılığıyla taraftarlara seslenen Özil, "Sevgili Real Madrid taraftarları, sizinle birlikte geçirdiğim 3 harika yıl için çok teşekkürler. Buradaki zaman benim için çok güzeldi. Ama bazen herşey çok farklı gelişebiliyor, benim de bir kaç gün önceye kadar beklemediğim gibi. Real Madrid'den ayrılırken size ve takım arkadaşlarıma başarılar diliyor, herşey için teşekkür ediyorum. Şimdi yeni takımım için sabırsızlanıyorum: Topçular!" ifadelerini kullandı.

    Wenger: "Harika bir futbolcu"

    Arsenal Menajeri Arsene Wenger ise transferle ilgili, "Mesut Özil'i kadromuza kattığımız için çok mutluyuz. Özil, hem kulüp hem de uluslararası seviyede kalitesini kanıtlamış harika bir oyuncu. Onu bir süredir izliyoruz ve hayranlık duyuyoruz. Özil, bir Arsenal futbolcusunda aradığım her şeye sahip. Mesut, yetenekli kadromuza kattığımız harika bir futbolcu" değerlendirmesinde bulundu.

    Real Madrid'de rekor kırdı

    Real Madrid'den bu zamana kadar ayrılan en pahalı futbolcu 43 milyon euro ile Mancester City'e giden Robinho olurken, Mesut'un 45 milyon euro ile bu rekoru kırarak İspanyol kulübünün kasasına en fazla para bırakan futbolcu olarak ilk sıraya yükseldiği belirtildi.

    Mesut'un Arsenal'den sezon başına 7 ile 8 milyon euro arasında net bir maaş alacağı da ileri sürüldü.

    Mesut'un Real Madrid'den ayrılmasına sebep olarak, Isco ve Bale transferleri, maaşını artırmak için kulüp yönetimi ile yapılan müzakerelerin olumsuz sonuçlanması ve teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından daha az süre oynatılması gösteriliyor.

    Özil'in kariyeri

    Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğan Mesut Özil, 2006-08 yılları arasında Schalke, 2008-2010 yılları arasında Werder Bremen ve 2010 yılından bu yana da Real Madrid formasını giydi.

    Özil, Madrid ekibiyle 2011-2012 sezonunda ligde şampiyonluğa ulaşırken, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası'nı da kaldırmayı başardı. 24 yaşındaki futbolcu, 47 kez giydiği Almanya Milli Takımı formasıyla 14 kez fileleri havalandırdı.

    Yeterli kaynağı olduğu halde transfer yapmadığı gerekçesiyle taraftarlarının tepkisini çeken Arsenal, Mesut Özil'in yanı sıra forvet Yaya Sanogo, orta sahada oynayan Mathieu Flamini ve kaleci Emiliano Viviano'yu kadrosuna kattı.

    İspanya'nın Real Madrid Kulübü, Mesut Özil'in İngiltere'nin Arsenal takımına transferini internet sitesinden duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow