hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman: Gişe kontrolü bizim işimiz değil

    Orman: Gişe kontrolü bizim işimiz değil
    expand

    Beşiktaş Başkanı Fikret Orman derbi maçtaki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada "Beşiktaş dünkü olayların mağdur tarafıdır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orman'ın açıklamaları şöyle:

    “Beşiktaş Jimnastik Kulübü bir spor kulübüdür. Bizim yapacağımız açıklamalar sporla alaklıdır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlık makamı ne polis ne de savcılık makamıdır. Sportif olaylar dışında yaşananları yetkililerin ortaya çıkaracağına inanıyoruz. Bize düşen görev onlara yardımcı olmak ve suç duyurusunda bulunmaktır.

    90+2. dakikaya gelene kadar hiçbir taşkınlığın yaşanmadığı şölen havasında geçen bir derbi atmosferi olmuştur. Türk futbol tarihinin en kalabalık derbisi oynanmıştır. Olayların başlamasıyla birlikte 75 bini aşkın taraftarlarımızın hiçbiri olaylara katılmamış ve yaşananları ıslıklarla protesto etmiştir. Bu olayların içinde bulunanları Beşiktaşlı olarak nitelendiremiyorum. Beşiktaşlılık kulübüne zarar vermek değildir.

    Göreve geldiğimizden beri taraftarlarımızla aramızda olan ilişki ve duruşumuz bellidir. Hiçbir gruba tavizkar bir davranış sergilemedik. Kimseyle bilet ilişkisine girmedik. Geçen yıl çoğu maçta kapalı tribün boş kalmasına rağmen duruşumuzu bozmadık.

    Dün cereyan eden olaylarda Beşiktaş mağdur olmuştur. Avustralya’dan bile maça gelen taraftarlarımız oldu. Bu kadar güzel bir atmosferin olduğu maçın sonlarında yaşananlar beni ve camiamı derinden üzmüştür. Yaşananlardan en büyük zararı biz gördük. Sahaya atlanması haricinde hiçbir kamu malına zarar verilmemiştir. Yağmalama ya da polislere fiili müdahalede bulunulmamıştır. Beşiktaş futbol takımı sahadayken düşük yoğunlukla seyreden olaylar takımın içeri girmesiyle artmıştır.


    Bugün, yaşanan olaylar nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 6222 sayılı Sporda Şiddeti ve Düzensizliği önleme kanuna göre tüm gerekli işlemlerin yapılması için savcılığa başvurduk. Bu olayları başlatanlar hakkında maddi tazminat davası açacağız. Dünkü maçta görev yapan özel güvenlik şirketiyle de sözleşmemizi feshedeceğiz.

    Yeni stadımızda Kart 1903’ü olmayanlara bilet ve kombine kart satmayacağız. Kulübe zarar verilmesini önlemek için bu şekilde önlemimizi alacağız. Herkese eşit mesafedeyiz. Birçok taraftar grubu takımımızı desteklemek için geldi. Nasıl atandığını anlayamadığım hakemin kararları, taraftarlarımızı çileden çıkartsa ve rakip takım oyuncuları tahriklerde bulunsalar da sahaya girmek kimsenin haddi değildir. Bu insanlarla mücadele edeceğiz.


    Olimpiyat Stadı böylesine büyük organizasyonları gerçekleştirmeye uygun bir stat değil. Bir takım yatırımlar yaptık bu stada. Fakat biz geçici olarak buradayız o nedenle stadın tüm tadilatını üstlenmemiz beklenemez.

    'Bilet dağıtıldı' lafları palavradır. Bizim olduğumuz yerde böyle bir şey olmaz. Sponsor ve kurumlara hediye edilen biletlerin listesi ve bizim kendi misafirlerimiz için parasını ödeyerek satın aldığımız biletlerin listeleri mevcuttur. Bu dedikoduyu ortaya atanlar asıl bedava bilet dağıtanlardır. Kimseye bir tane bile bedava bilet vermeyiz. Stada girişte güvenliği sağlamak bizim görevimiz değil. Gişelerde bekleyip kontrol yapacak halimiz yok.

    Biz olayların mağdur tarafıyız.Kulüp olarak daha fazla ceza göreceğimize inanmıyorum. Bu olayın takipçisi olacağız. Federasyonun kurullarının müsabaka hakemine karşı olan tavırlarının takipçisi olacağız. Türk sporunu iyi yönetmek ve kamuoyunu kötü yönlendirmemek adına akılcı makul şiddet içermeyen açıklamalar yapıyoruz. Mağdur olanlar sürekli cezalandırılacak, tenkit edenler ödüllendirilecekse buna müsaade etmeyeceğiz. Hakem hatalarıyla sürekli mağdur olduk. Beşiktaşlılar rahat olsun. Bizler Beşiktaş’ın menfaatlerini korumak için buradayız. Kimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Şampiyon olacağız. 1 sene içinde stadımızı yapacağız. Yeni sponsorluk anlaşmaları imzalayacağız. Taraftarlarımızla dayanışma içindeyiz. Dün stat 280 bin kişilik olsa yine dolardı. Türkiye’nin en köklü takımıyız. Herkesin içi rahat olsun, bu olaylar ancak kayadan toz alır.” 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow