hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çarşı: Şiddete maruz kaldık

    Çarşı: Şiddete maruz kaldık
    expand

    Beşiktaş'ın önde gelen taraftar gruplarından Çarşı, derbi maçtaki olaylarla ilgili olarak "Şiddete maruz kaldık ama asla şiddetten yana olmadık" açıklamasında bulundu.

    Beşiktaş'ın önde gelen taraftar gruplarından ÇarşıSpor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

    Çarşı Grubu'ndan yapılan açıklamada, öncelikle Atatürk Olimpiyat Stadı'na giden siyah-beyazlı taraftaralara teşekkür edilerek, "Futbol sadece futbol değildir sözünü şöyle okuruz; bizler için Beşiktaş, sadece bir spor kulübü değil bunun çok daha ötesidir. Bize onu emsalsiz kılan şey sahip olduğu değerleri ve duruşudur. Hayatı futbola değil, futbolu hayata feda edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Lakin bu güzel oyunu çirkinleştirenler de bunun hesabını vermelidirler ki öfkemiz ve nefretimiz onlaradır" denildi.

    - "Galip gelenin değil, haklı olanın yanında yer aldık"

    "Hakemin rakiplerimiz aleyhine dahi olsa verdiği yanlış bir kararı doğru kabul etmeyiz. Kendi sporcumuzun nizam dışı hareketi ile gerçeklesen gole sevinmeyiz. Galip gelenin değil, haklı olanın yanında yer aldık" ifadesini kullanılan açıklama, şöyle devam etti:

    "Beşiktaş sen bizim ahlakımızsın derken bize bu mirası devredenlerin izinden gittik. Beşiktaşlılık bir aşk halidir, bunu böyle bildik ve böyle yaşadık. Şeref ve haysiyet gibi kavramları hep kıskançlıkla sahiplendik. Beşiktaşımız için zafer dediğimiz şeyin tabelada yer alan sayılar olmadığını, onunla yaşadığımız en güzel zaferlerin yüreğimizde yer aldığını hep hissettik. Bizler için nihai zafer denilen; asla ipi birinci göğüslemek olmadı.

    Düşüncelerimizi gerçekleştirecek evvellerimiz ve geleneğimiz var olduğu sürece öylesine başı dik, alnı açık, onurlu ve gurur dolu tertemiz bir geçmişi geleceğe de aktaran ve gelecekte yaşatacak olan Beşiktaşımızın var olabilmesidir; zafer. Bizim için en adil hakem Şeref Bey, en dürüst sporcu Hakkı Yeten'dir. Bunlar böyle bilinsin."

    - "Şiddetten yana olmadık"

    ''Şiddete maruz kaldık ama asla şiddetten yana olmadık. En güzel rekabetin her zaman maneviyatta yaşanması gerektiğine hep inandık'' ifadesi kullanılan açıklamada, kaybedilenin üç puandan ötesi olmadığı belirtilerek, birlik vurgusu yapıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow