hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş taraftar derneklerinden ortak açıklama

    Beşiktaş taraftar derneklerinden ortak açıklama
    expand

    Beşiktaş taraftar dernekleri ortak bir açıklama yaparak taraftarları provokasyona alet olmamaya ve takıma destek vermeye çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş taraftar dernekleri, Spor Toto Süper Lig'deki Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylarla ilgili ortak açıklama yaptı.

    Kadıköy 100. Yıl Beşiktaşlılar, 100. Yıl Bakırköy, Gaziosmanpaşa Beşiktaşlılar, PERPA Beşiktaşlılar, Silivri Beşiktaşlılar, Kemerburgaz Beşiktaşlılar, Batı Trakya Beşiktaşlılar, Aksaray Beşiktaşlılar, Kapalıçarşı, Karacabey dernekleri ile 1965 ve 1903 cemiyetleri adına yapılan açıklamada, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle üzüntü duyulduğu kaydedilerek, "Türkiye'nin en büyük ve tutkulu taraftarlarına sahip Beşiktaş camiası hiçbir vakit canından çok sevdiği kulübüne zarar verecek olayların içinde yer almaz" denildi.

    Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulunun bu sezon yaptığı çalışmalara dikkat çekilen açıklamada, "Bu yıl yönetimimizin planlı ve programlı çalışmaları sonucu oluşturduğu teknik kadro ve sporcularımızla sağladığımız saha başarıları, yeni stadımızın inşasına başlanması, ses getiren sponsorluk anlaşmaları ve her zaman takımımıza tribünlerde destek vererek yanında olan, her zaman dik duran ve doğrunun yanında olarak gösterdiği duyarlılıklarla tüm toplumun taktirini kazanan taraftarlarımızın yükselen itibarları, rakiplerimizi ve birtakım odakları malesef rahatsız edip kıskanılmamıza sebep olmuştur" ifadelerine yer verildi.

    "Bütün bu tespitlerimiz pazar günü tüm provakosyonlara ve hatalı hakem kararlarına rağmen sahaya giren bilinçsiz taraftarlarımızın davranışlarını onayladığımız anlamına gelmemektedir" denilen açıklama, şöyle devam etti:

    "Tüm taraftarlarımızı bundan sonra bilinçli davranıp hiçbir provokasyona alet olmayarak, her yerde her zaman takımımıza tam destek vermeye davet ediyoruz. Yaptıkları sorumsuz davranışlarla kulübümüze maddi ve manevi zarar verebilecek Beşiktaşlılık duruşuyla hiçbir alakası olmayan bu şahısları dışlamaları, güvenlik kuvvetlerine bildirmelerini ve bundan sonraki tüm maçlarda bu tarz olaylara sebebiyet vermemek için kendi bilinçli taraftarlığımızı daha önce olduğu gibi tüm dünyaya göstermeye davet ediyoruz ve tüm kamuoyundan yaşananlardan dolayı özür diliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow