hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da futbolculara vergi darbesi

    Fransada futbolculara vergi darbesi
    expand

    İspanya'dan sonra Fransa da futbolda alınan vergileri artırdı. Önümüzdeki yıldan itibaren 1 milyon euro'nun üzerinde ücret alacak futbolcular bu gelirin yüzde 75'ini vergi olarak maliyeye ödemek zorunda kalacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Spor Bakanı Valerie Fourneyron, futbolun spekülatif bir konuma geldiğini vurgulayarak, "Bu durum her an elimizde patlayabilir" uyarısı yaptı.

    Bakan, Real Madrid yönetimine de göndermede bulunarak "İspanya'da bazı kulüpler ödeme zorluğu içinde kapısına kilit vururken, diğerleri de bir transfere 100 milyon euro ödeyebiliyor" dedi. 

    Fransa'da yayınlanan Le Figaro gazetesine açıklamalarda bulunan Valerie Fourneyron, "Önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan özel vergi kanununda, futbolu dışında tutamazdık" diye konuştu.

    Bakan Fourneyron, bu konuda Futbol Federasyonundan tavsiyeler aldıklarını da inkar etmeyerek, "Bunu yapmasaydık geleceğimiz aynen İspanyol ve İtalyan futbolu gibi olurdu. Yani hacize giderdik" açıklaması yaptı.

    Spor Bakanı, Rus ve Katar sermayesi ile milyonluk futbolcuları Fransız ligine kazandıran PSG ve Monaco kulüplerine uyarılarda da bulunarak, "Milyonerlerin futbolumuza girmesini tabii ki olumlu buluyoruz. Burada önemli olan, uzun vadede kalıcı ve rekabetçi bir ortam yaratmaktır" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow