hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırtına'nın galibiyet hasreti sürüyor

    Fırtınanın galibiyet hasreti sürüyor
    expand

    Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-2 kaybederek, ligdeki galibiyet hasretini 3 maça çıkardı.

    Ligde en son 6. haftada Kardemir Karabükspor'u (1-0) yenen bordo-mavililer, daha sonra Fenerbahçe ve Sivasspor'la golsüz berabere kalmıştı. Deplasmanda Kasımpaşa'ya yenilen bordo-mavililer, böylece son 3 haftada 7 puan kaybı yaşamış oldu. Bordo mavililer bu sonuçla haftayı 9. sırada kapattı.

    Bordo-mavililerde teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, ikinci yarının başında Soner Aydoğdu'yu çıkartıp Janko'yu oyuna alarak forveti ikiye çıkardı. Akçay, 87. dakikada Zokora'nın yerine Aykut Akgün'ü oyuna aldı. Bordo-mavililerin teknik direktörü 3. oyuncu değişikliği hakkını kullanmadı.

    Henrique 3. golünü attı

    Trabzonspor ligde iki maç sonra tekrar golle buluştu. Son iki maçında Fenerbahçe ve Sivasspor ile golsüz berabere kalan bordo-mavililerin gol özlemini Henrique dindirdi. Brezilyalı forvet oyuncusu Kasımpaşa ağlarını 24. dakikada havalandırarak bu sezon ligdeki 3. golüne imza attı. Serbest vuruştan takımının 2. golünü atan Olcan Adın ise, bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı.

    Kasımpaşa zirveye ortak oldu

    Trabzonspor'u mağlup eden Kasımpaşa, bu galibiyetle haftayı lider Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde ikinci sırada tamamladı. Kasımpaşa, bu galibiyetle ligde oynadığı son 3 maçını da kazanarak puanını 18'e yükseltti ve zirvenin ortağı oldu.

    Bu maçtan önce son iki haftada Elazığspor (4-0) ve Gençlerbirliği'ni (3-1) mağlup eden lacivert-beyazlılar, Trabzonspor'u da yenerek uzun bir aradan sonra 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

    Kasımpaşa ligde en son geçen sezonun 2. ile 4. haftaları arasında kazanarak 3 galibiyet üst üste almıştı. Kasımpaşa, ayrıca ligdeki son 3 maçında rakip fileleri tam 10 gol gönderdi.

    Lacivert-beyazlılarda teknik direktör Shota Arveladze, oyuna son 4 dakikada müdahale etti. Maçın 86. dakikasına kadar değişiklik yapmayan Gürcü teknik adam, bu dakikada Adem Büyük'ün yerine Viudez'i aldı. Arveladze, 90. dakikada sahaya iki savunma oyuncusu daha soktu. 90. dakikada Kerem Şeras-Barış Başdaş, 90+2. dakikada ise Castro-İlhan Eker değişiklikleri yaptı.

    Scarione gollerine devam ediyor

    Kasımpaşa'nın sezon başında transfer ettiği Ajantinli Oscar Scarione, ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı. Geçen sezon İsviçre Ligi'nde gol kralı olan Arjantinli hücuma dönük orta saha oyuncusu, bordo-mavili fileleri 61. dakikada havalandırma başarısı gösterdi. Son 2 haftada Elazığspor ve Gençlerbirliği ağlarını da havalandıran Scarione, Trabzonspor'a da gol atarak üst üste 3. maçında da gol sevinci yaşamış oldu.

    Kasımpaşa'nın Trabzonspor karşısında ilk golünü atan Kerem Şeras ise bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Yaklaşık 25 metreden sert bir şutla kaleci Onur'u mağlup eden Kerem, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Lacivert-beyazlılar da Adem Büyük de Trabzonspor ağlarını havalandırarak bu sezon ligdeki ilk golüne imza attı.

    Aykut Demir kırmızı kart gördü

    Trabzonspor'un savunma oyuncusu Aykut Demir, 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın 76. dakikasında rakibine yaptığı faul sonrası maçın hakemi Özgür Yankaya'dan sarı kart gören Aykut, şiddetli itirazlarını sürdürünce ikinci sarı kartı da görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu pozisyonda hakemin kararına itiraz eden Onur Recep Kıvrak ile Olcan Adın ise Yankaya tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

    Onur, 5 maç sonra kalesinde gol gördü

    Trabzonspor ligde tam 5 maç sonra kalesinde gol gördü. En son ligin 3. haftasında Akhisar Belediyespor karşısında kalesinde gol gören bordo-mavililerin file bekçisi Onur Recep Kıvrak, Kasımpaşa'nın Kerem Şeras, Adem Büyük ve Scarione'yle bulduğu gollere engel olamadı. Onur, sırasıyla Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Torku Konyaspor, Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarında kalesini gole kapatmıştı.

    Trabzonspor'un İstanbul kabusu

    Trabzonspor, İstanbul takımlarına karşı ligde deplasmanda oynadığı üst üste 11. maçta da galip gelemedi. Kasımpaşa'ya 3-2 yenilen bordo-mavililer, bu skorla ligde İstanbul deplasmanında oynadığı son 11 maçında 5. mağlubiyetini aldı.

    Ligde 2011-2012 sezonunun 29. haftasında 4 Mart 2012'de Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 mağlup eden bordo-mavililerin, bu karşılaşmadan sonra galip gelemediği 11 maç şöyle:

    Tarih Rakip Skor

    25.03.2012 Galatasaray 1-1
    15.04.2012 Fenerbahçe 2-0
    02.05.2012 Galatasaray 0-0
    11.05.2012 Beşiktaş 1-1
    24.09.2012 Fenerbahçe 0-0
    21.10.2012 Beşiktaş 1-1
    16.12.2012 İstanbul B.Şehir Bld. 2-1
    04.03.2013 Kasımpaşa 2-0
    18.05.2013 Galatasaray 2-0
    06.10.2013 Fenerbahçe 0-0
    28.10.2013 Kasımpaşa 3-2

    Öte yandan Trabzonspor, Kasımpaşa ile deplasmanda oynadığı 5. maçında 3. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Daha önce Kasımpaşa deplasmanından bir kez beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, tek galibiyetini 2010-2011 sezonunda 7-0'lık tarihi bir skorla almıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow