hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Futbolcunun pasaport krizi

    Futbolcunun pasaport krizi
    expand

    Şili Milli Futbol Takımı kalecilerinden Johnny Herrera, vize talebi reddedildiği için takımının Kanada'da Brezilya'ya karşı oynayacağı hazırlık maçında oynayamayacak.

    32 yaşındaki Herrera, Şili'nin Kanada'nın Toronto kentinde 19 Kasım'da Brezilya ile oynayacağı maçta, vize talebi onaylanmadığı için yer alamayacak.

    Kanada Futbol Federasyonu'ndan (ANFP) yapılan açıklamada, Herrera'nın vize talebinin reddedilmesiyle ilgili bir neden belirtilmedi. Açıklamada, Herrera'nın Şili'nin İngiltere ile oynayacağı karşılaşmanın ardından ülkesine döneceği ve yerine O'Higgins takımında forma giyen Paulo Garces'in Brezilya maçı kafilesine dahil edileceği ifade edildi.

    Kanada medyasında yer alan haberlerde ise Herrera'nın aşırı hız yaptığı aracıyla 22 yaşındaki bir kız öğrenciyi öldürmekle suçlandığı için ülkeye alınmadığı iddia edildi.

    Herrera, 2009 yılında Şili'nin başkenti Santiago'da Macarena Casassus isimli bir kız öğrenciye çarparak ölümüne neden olduğu kazanın ardından serbest bırakılmıştı.

    Mahkeme, Herrera'ya bir miktar para cezası verirken Şilili kalecinin ehliyetine 2 yıl boyunca el konulmuştu.

    2014 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Şili, 15 Kasım'da İngiltere ile oynayacağı maçtan 4 gün sonra Brezilya önünde sahaya çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow