hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emenike'nin en büyük rüyası

    Emenikenin en büyük rüyası
    expand

    Fenerbahçe'nin golcüsü Emmanuel Emenike, Nijerya ile Dünya Kupası'nda yer almanın en büyük rüyası olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA'ya konuşan 26 yaşındaki oyuncu, Afrika Uluslar Kupası'nda oynadığı ve turnuvayı kazandıkları için mutlu olduğunu belirterek, "Asıl rüyam, futbol için çıldıran Breziya taraftarı önünde ilk kez Dünya Kupası'nda Nijerya adına oynamak" ifadesini kullandı.

    Nijerya'nın Dünya Kupası'na katılması için play-off turunda mücadele verdiği Etiyopya maçını değerlendiren Fenerbahçeli futbolcu, kendi evlerinde oynanacak karşılaşmanın ilk maçtan daha zor olacağını vurgulayarak, "Calabar'daki maç, Addis Ababa'da oynadığımızdan daha zor olacak. Dikkatli olmalıyız ve önümüzdeki zorlu maça hazırlanmalıyız" şeklinde görüşlerini aktardı.

    Emenike, ülkesi adına milli takımda 37 gol atan en skorer isim Rashidi Yekini ile karşılaştırılması için henüz erken olduğundan bahsederek, "Yekini'nin ayakkabıları bana hala büyük gelir. Anavatanım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmama rağmen henüz daha hiçbir şey yapmadım. Böyle bir efsane oyuncuya erişmek için yapmam gereken daha çok şey var" değerlendirmesinde bulundu.

    Kendisi gibi Rusya liginde boy göstermesinin ardından Chelsea'nin yolunu tutan Kamerunlu Samuel Eto'o ile çok iyi arkadaş olduklarını söyleyen Emenike, "Eto'o ile kardeş gibiyiz. Aynı vizyona sahibiz ve giydiğimiz forma numarası da aynı" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow