hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş derbi maçı hazırlıklarına başladı

    Beşiktaş derbi maçı hazırlıklarına başladı
    expand

    Beşiktaş, Süper Lig'in 13. haftasında 30 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Torku Konyaspor'u 3-1'lik skorla geçerek çıkışını sürdüren Beşiktaş'ta gözler Fenebahçe derbisine çevrildi.

    BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, Torku Konyaspor maçının ilk 11'inde görev alan fubolcular yenileme çalışması yaptı. Salonda çalışan futbolcular daha sonra sahada koşu yaptı. Diğer oyuncular ise iki grup halinde top kapma çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç yaptı.

    Siyah-beyazlılarda tedavisi tamamlanan Muhammed Demirci, antrenmanda takımla çalıştı. Sakatlığı bulunan Julien Escude ise antrenmana katılmadı.

    Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

    Sakatların durumu

    Siyah-beyazlı takımın, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı 
    antrenman sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Karanlık, Escude'nin antrenmanda Oğuzhan ile çarpışarak dizinden sakatlandığını hatırlatarak, "Kemik ödemi ve aynı zamanda diz yan bağlarında hafif bir zorlama oldu. Durumu iyi, yarından itibaren rehabilitasyon çalışmalarına başlayacak. Birkaç gün sonra takıma dönmesini bekliyorum" diye konuştu.

    Karanlık, ayak bileğindeki sakatlık sonrası tedavisi tamamlanan Muhammed Demirci'nin de takımla çalışmalara başladığını ifade etti.

    - "Fernandes'in raporu ikinci dereceden yırtık şeklinde geldi"

    Ertuğrul Karanlık, siyah-beyazlı takımın 14 Kasım'da Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk ekibiyle yaptığı maçta sakatlanan ve arka adalesinde ikinci derecede yırtık olduğu açıklanan Manuel Fernandes'in beklenenden daha kısa sürede sahalara dönmesiyle ilgili yorumları değerlendirdi.

    Yaklaşık 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilen ancak dünkü Torku Konyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Fernandes'in MR'nın Acıbadem Hastanesi'nde çekildiğini anlatan Karanlık, şunları kaydetti:

    "Biz Acıbadem Hastanesi ile çalışıyoruz. Sakat oyuncuların MR'larını orada çektiriyoruz. Oradan bir uzman doktorun raporu geliyor. Fernandes'in de raporu ikinci dereceden yırtık şeklinde bize geldi. Aynısı daha önce sakatlık yaşayan Oğuzhan'da da oldu. Bizim tedavimiz ise biraz farklıdır. Her sakatlık aynı değil. Fernandes'in tedavisine zaman geçirmeden başladık. Futbolcumuz bütün gün buradaydı. Gerektiği zaman iğneler yaptık. Fizyoterapist ve masör arkadaşların da tecrübelerinden yararlanarak futbolcumuzu rehabilitasyon dönemine verdik. Orada da Dolu (Arslan) hocayla gereken seviyeye getirdikten sonra takıma verdik. Biz kesinlikle kimseyi zorlamıyoruz. Kendisini iyi hissettiği zaman takıma dönmek istiyor. Fernandes iyi olduğunu söyledi ve başarılı test sonrası takıma geri döndü."

    - "Sakatlıkla ilgili hiç süre vermedim"

    Ertuğrul Karanlık, sakatlanan futbolcuların ne zaman iyileşeceğine dair şimdiye kadar hiç süre vermediğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Biz Acıbadem Hastanesi'nde MR çektiriyoruz. Yani ben oradaki uzman doktorun raporunu açıklıyorum. Ertuğrul Karanlık raporu değil bu. Ben kesinlikle Fenerbahçe'de de çalıştığım dönemde hiç süre vermedim. Gazeteci arkadaşlar bunu yazıyor. Kafalarına göre maalesef bir şeyler uyduruyorlar. Ben her sakatlığı farklı yorumluyorum. Başka kulüplerdeki çalışma tarzı farklıysa ona ben bir şey söyleyemem. Futbolculara sorabilirsiniz. En iyi doktor hastadır. Bir futbolcu gelip 'aslında küçük bir şey vardı, doktor büyüttü' derse o zaman haklısınız. Ancak haksızlık yapıyorsunuz. Ben şimdiye kadar hiç süre vermedim."

    Karanlık, bir soru üzerine sol diz çapraz bağlarından iki kez ameliyat alan İsmail Köybaşı'nın durumunun iyi olduğunu ve takımla çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

    Ertuğrul Karanlık, Beşiktaş'ta ileriki dönemde bir sağlık merkezi kurmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

    Sivok:  "Hedefimiz galibiyet"

    Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı Tomas Sivok, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 30 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe ile yapacakları derbide galibiyet hedeflediklerini söyledi.

    Siyah-beyazlı takımın, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çek futbolcu, Fenerbahçe maçının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Fenebahçe ile oynayacağımız bu derbi maçı kesinlikle kazanmak istiyoruz. Bunun için hazırlanıyoruz. Son iki maçımızda galibiyet aldık. Bunların tesadüf olmadığını, iyi performansımızı ve çıkışta olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz. Özellikle Fenerbahçe'den daha iyi bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz" diye konuştu. 

    Tomas Sivok, Spor Toto Süper Lig'in kalitesinin son yıllarda arttığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Çok dengeli bir lig haline geldi. Bütün takımlar birbirini yenebilecek güce sahip. Bütün maçlar gerçekte çok zorlu geçiyor. Ligdeki bütün rakiplere çok saygım var. Ligin başında iyi bir hava yakalamıştık ama ondan sonrasında bir kriz yaşadık. Ancak bunu bütün takımlar yaşayabilir. İniş ve çıkışlar olması son derece normal. Son iki maçımızı kazandık ve bir devamlılık istiyoruz. Fenerbahçe maçında maalesef taraftarımız olmayacak ama onların desteğini, hırs ve arzularını arkamızda hissediyoruz. Onların bize vereceği pozitif enerjiyle Fenerbahçe'yi orada yeneceğimize ve çıkışımızı devam ettireceğimize inanıyorum."

    - "Takım içindeki arkadaşlık, sahada da kendisini gösteriyor"

    Tomas Sivok, çok iyi oyuncu ve insanlardan kurulu bir takım olduklarını anlatarak, "Takım içindeki arkadaşlık sahada da kendisini gösteriyor. Bir kriz yaşadık dedim ama bu iki mağlubiyetle gelen bir krizdi. Arka arkaya çok kötü sonuçların geldiği bir dönem yaşamadık. Bunun böyle olmasının sebeplerinden biri de takım içindeki arkadaşlık. Sadece önümüzdeki Fenerbahçe maçında değil her maçta bütün oyuncuların birbirlerine yardım etmesi ve birbirlerinin arkasında olduğunu hissettirmesi gerekiyor. Dolasıyla krizi kolay aşmamızda takım içindeki arkadaşlığın üst düzey olmasının, iyi insanlardan, iyi oyunculardan oluşan bir ekip olmamızın yüzde 100 etkisi var" diye konuştu.

    - "Fenerbahçe'ye karşı en üst düzey oyunumuzu göstermemiz gerekiyor"

    Fenerbahçe'nin hücumda etkili oyuncularının bulunduğu hatırlatılarak yöneltilen bir soruyu Sivok şöyle yanıtladı:

    "Fenerbahçe çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Yıldızları var ama bunlar sadece hücumda değil. Bu sene çok dengeli bir kadro oluşturdular. Gerekli dayanışma ve yardımlaşmayı sahada gösteremezsek, bu yıldızlar cezanızı hemen keserler. Fenerbahçe iyi bir seri yakaladı. Sezon başında Torku Konyaspor'a yenildiler, ondan sonra arka arkaya gelen galibiyetleri var. İyi oynuyorlar ve bunun yanında da moral olarak üst düzeydeler. Son maçlarda üst üste son dakika galibiyetleri de alıyorlar. Son dakikaya kadar galibiyeti kovalayan ve inançlarını kaybetmeyen bir kadroları var. Böyle bir ekibe karşı en üst düzey oyunumuzu göstermemiz gerekiyor. Bütün hazırlığımızı Fenerbahçe Stadı'ndan başarılı bir skorla ayrılmak için yapıyoruz. Haftalardır kafa olarak bu maça hazırlanıyoruz."

    Çek futbolcu, Fenerbahçe karşısında alacakları skor ne olursa olsun sezonu başarılı bir şekilde bitireceklerine inançlarının tam olduğunu kaydetti.

    - "Beşiktaş'ta kaptanlık yapmak benim için büyük bir onur"

    Tomas Sivok, siyah-beyazlı takımda kaptan olmasının kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirerek, "Beşiktaş'ta kaptanlık yapmak benim için büyük bir onur ve gurur. İbrahim Toraman'dan kaptanlığı aldıktan sonra hem saha içinde hem de saha dışında arkadaşlarıma yol göstermek ve liderlik yapmak için elimden geleni yapıyorum. Takım içindeki arkadaşlık, kaptanlığımdan önce de sonra da iyi. Bu arkadaşlık sayesinde zaten bu sezon başarı gelecektir" ifadelerini kullandı.

    Çek futbolcu, dün oynanan Torku Konyaspor maçında ilk yarıda elde ettikleri skor nedeniyle ikinci yarıda rehavete kapıldıklarını anlatarak, "Maçın böyle olması gayet mantıklı çünkü ilk yarıda gayet iyi oynadık. 3 gol attık ve maçın sonucu ilk yarıdan belirlenmiş oldu. İkinci yarıda biraz rehavet oluyor. Dolayısıyla performansımızda bir düşüş olması son derece normal. Tek amacımız ikinci yarıda skoru korumaktı. İlk yarıdaki oyunla da bunu aldığımız için ikinci yarıda biraz rehavet oldu" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow