hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilic galibiyetin şifresini açıkladı

    Bilic galibiyetin şifresini açıkladı
    expand

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Torku Konyaspor karşısında ilk yarıdaki performanslarının maçı kazanmalarını sağladığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilic, Spor Toto Süper Lig'de 3-1 kazandıkları Torku Konyaspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "3 puanı çok istiyorduk ve aldık. Bu nedenle futbolcularımı kutluyorum. Rakip oyuncuları da kutluyorum. Çok adil oynadılar ve son dakikaya kadar mücadele ettiler" dedi.

    Maçı iki yarı halinde değerlendirmek gerektiğini kaydeden Hırvat teknik adam, şöyle konuştu:

    "İlk yarıdaki oyun, bugüne kadar ortaya koyduğumuz en iyi ilk yarı performansıydı. Ceza alanına çok oyuncuyla girdik, pres yaptık, rakibe pozisyon vermeden, 3 harika gol attık. Devre arasında, futbolcularıma 'herşey bitmedi, gol yemeden mücadeleyi sürdürün' dedim. Sonra ikinci yarının başında, alışık olmadığımız korner golü yedik. İkinci yarıdaki performanstan, memnun değilim. İlk yarıdaki performansımız, maçı kazanmamızı sağladı."

    -"Savaşacağız"

    Fenerbahçe ile hafta sonunda oynayacakları derbiyle ilgili bir soruya Bilic, "Çok büyük bir maç oyanayacağız. Fenerbahçe'ye büyük bir saygımız var. Form durumları çok iyi ve puan cetvelinde de üst sıradalar. Cumartesi günkü maçı, fırsat olarak görüyoruz. Bunu değerlendirirsek aradaki farkı kapatacağız. Oraya gidip savaşacağız ve kazanmak için sahada olacağız" diye yanıt verdi.

    Bilic, Beşiktaş taraftarlarının derbide statta olamayacağının hatırlatılması üzerine de "Böyle bir kural var. İlk Bursaspor maçında uygulamışlardı. Sahadaki mücadeleyle iyi bir cevap verdik. Ne kadar Fenerbahçe taraftarının önünde olacağımızın önemi yok, orada mücadelemizi vereceğiz. Galatasaray, Bursaspor gibi maçlarda rakip taraftarların da olmasını istersiniz, çünkü atmosfere katkıda bulunurlar. Ancak güvenlik nedeniyle böyle bir kural var ve buna uyuyoruz" ifadelerini kullandı.

    - Saha zemini

    Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın zeminiyle ilgili bir soru üzerine Hırvat çalıştırıcı, "Kardemir Karabükspor maçında da oyuncular aynı sorunu yaşadı. Sadece Serdar 10 kez sahada kaydı. Cezalı maçlarda burada oynamak bir bakıma avantaj. İlk yarı sonuna kadar, burada kalmak istiyoruz. Malzemecilerin maç öncesi buraya gelip, hangi kramponun uygun olduğunu belirlemelerini sağlayacağım" diye konuştu.

    - Taraftarlara teşekkür

    Son olarak kadın ve çocuk taraftarların verdiği desteğe değinen Bilic, "Kadın taraftarlara teşekkür ediyorum. Harikalardı, bize destek verdiler. Bizim kulübemizin arkasında oldukları için, sesleri gür şekilde duyuldu. Teşekkür ediyorum. Sivasspor maçına daha kalabalık gelmelerini bekliyorum. Ceza sonrasında da onların desteğini görmek istiyorum. Onların desteğini görmek güzel" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow