hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivok: "Emenike kırmızı kart görmeliydi"

    Sivok: Emenike kırmızı kart görmeliydi
    expand

    Beşiktaş Futbol Takımı'nın kaptanı Tomas Sivok, Spor Toto Süper Lig'de 3-3 biten yılın son derbisinde Fenerbahçe'nin son derece basit oynadığını ve maçı kazanmak için mücadele ettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tecrübeli oyuncu, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk yarıya iyi başladıklarını belirterek, "İyi pas ve iyi kombinasyonlar yaptık. İkinci yarı tamamen durduk. Fenerbahçe basit oynadı. Maçı kazanmak istediler" dedi.

    Rakiplerinin baskıyı iyi kurduğunu vurgulayan Sivok, "Baskıyı pas oyunuyla kıramadık. İkinci yarının sonunda önemli pozisyonlarımız vardı. Maçın sonucunu biz belirleyebilirdik. Kazanamadığımız için üzgünüz" ifadelerini kullandı.

    Baskıyı yedikleri sırada kendilerinin neden bir çözüm üretemediği yönündeki soruyu ise Tomas Sivok, "Topu ayağımızda tutamadık. İkinci topları rakip topladı. Gereğinden fazla top kaybı yapmamızdan yararlanarak baskı yaptılar. Uzun toplarla savunmanın arkasına hücum ettiler. İster istemez geri çekildik. İlk yarıdaki gibi kombinasyonlar yapsaydık farklı olabilirdi" şeklinde yanıt verdi.

    - Hakeme eleştiri

    Siyah-beyazlı takımın kaptanı, Emenike ile yaşadığı pozisyonda rakibe kırmızı kart göstermediği ve Necip Uysal'ı ikinci sarı karttan oyun dışı bıraktığı gerekçesiyle maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emenike ile yaşadığı pozisyona değinen Sivok, şunları söyledi:

    "Emenike'ye, neden penaltı yaratmaya çalıştığını söyledim. Bu kadar basit penaltı yapmaya çalışmaması gerektiğini ilettim. Emenike'nin bir darbesi oldu bana. Böyle pozisyonlarda kırmızı kart olması gerekir. Hakem 3 metre yakındayken, darbe aldığım için yere düştüm."

    Tecrübeli oyuncu, Necip'in kırmızı kart pozisyonu konusunda ise "Hakemler hakkında özellikle yorum yapmam. Skoru da hakeme bağlamam. Ağlayan insan karakteri çizmemişimdir. Herkes pozisyonu görmüştür. Benim şahsi görüşüm öyle bir harekete sarı kart gösterilmemesi gerektiği yönünde" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow