hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akçay'dan eleştirilere Yunanistan örneği

    Akçaydan eleştirilere Yunanistan örneği
    expand

    Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, başarılı sonuçlara rağmen oyunla ilgili eleştiriler için oyunu beğenilmeden Avrupa şampiyonu olan Yunanistan örneğini verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlar alan ancak oynadığı oyun zaman zaman eleştirilen Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, "Bir dönem Yunanistan, Avrupa şampiyonu oldu ama hiç kimse onların oyununu beğenmedi. Biz sonuç üreterek puan almak gibi bir misyonumuz var" dedi.

    Akçay, yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda 37 yıl sonra karşılaşacakları Balıkesirspor ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını belirtti.

    Balıkesirspor'un şu anda kendi liginin flaş takımı ve çok hızlı, oyunu değiştirebilecek oyunculara sahip olduğunu söyleyen Akçay, "Bizim açımızdan çok kolay olmayacak. Bizim de bazı oyuncularımızı dinlendireceğimiz, bazı oyunculara şans vermek istediğimiz bir müsabaka. Umarım düşüncelerimizi orada maç sonuna yansıtmış oluruz. Bu riskleri alacağız almak zorundayız. Umarım doğru sonuç olarak almak adına yaptığımız hamleler yerinde olur" dedi.

    Akçay, rakip takımın teknik adamlarının Trabzonspor'a karşı iyi oynadıklarını ancak kazanamadıkları yönünde yaptığı açıklamaları da değerlendiren Akçay, şunları söyledi:

    "Sedefin kırılması inciye zarar vermez. Bunlar oyuncusunu motive etmek için yapılmış bir stratejik konuşma da olabilir. Bizim eylem ve organizasyonlarımızın sonuçlanması onların organizasyonlarının sonuçlanmamasıyla ilgili yapmış olduğu bir hamle de olabilir. Oyun oynanıyor, bitiyor. Kazananı tebrik etmek gerekir. Bu açıklamaları çok fazla sorun etmiyorum. Bir dönem Yunanistan Avrupa şampiyonu oldu ama hiç kimse onların oyununu beğenmedi ama Yunanistan şampiyon oldu. Bizim sonuç üreterek puan almak gibi bir misyonumuz var ama mümkün oldukça oda oyunu kaliteli hale getirmek görevlerimiz arasında ama önemli olan puan alıp şehri iyi temsil etmek."

    -"Katılacak ve gidecek oyuncular açıklanacak"

    Akçay, kulüplerde her sezon başı veya devre arasında transferde hareketlilikler olduğunu dile getirerek, "Trabzonspor'da da bu olacak, kaçınılmaz. Bu transferleri iki yere dayandıracaksınız, bir kulüp menfaatine iki oyuncu menfaatine. Oyuncuların da aileleri, gelecekle ilgili idealleri var. Oymayan oyuncuları da düşünüyoruz onlara da uygun hareketler yapmak zorundasınız. Birkaç hafta içerisinde katılacak ve gidecek olanlarla ilgili kulüp yetkileleri ve yetkili organlar tarafından açıklama yapılacaktır" diye konuştu. 

    Bazı stratejileri oyuncu karakteri ve yapısı ile değiştirmenin mümkün oluduğunu söyleyen Akçay, "Trabzonspor'un şu andaki yapısına üç oyuncu katıldığı zaman takımın sahadaki duruşu, oyun yapısı, işleyişi değişebilir. Bugün Ronaldo tek başına Real Madrid'in işleyişini değiştirebiliyor. Messi, takımının kaleye gidişini, oyun yapısını değiştirebiliyor. Sahadaki stratejilerimiz değiştirecek oyuncular kattığımızda tabiki bizim de oyun yapımız değişecektir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow