hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maça değil savaşa gelmişler!

    Maça değil savaşa gelmişler
    expand

    Danimarka'da FC Kopenhag ve Brondby takımları arasında oynanan maç öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda göz altına alınan 484 taraftar serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok sayıda yaralı ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

    Emniyet Müdürlüğünden Kim Sveningensen, gözaltına alınan taraftarların kayıt işlemleri yapılıp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıklarını söyledi.

    Kim Sveningensen, daha maç öncesinde Brondby'li taraftarların sakladıkları bir silah deposunun ele geçirildiğini ve depoda, bıçak, beyzbol sopası, biber spreyi, gaz bombası, havai fişekler, gaz maskeleri gibi çok sayıda vurucu ve kesici alet ele geçirildiğini söyledi.

    Kim Sveningensen "Maç öncesi ve sonrasında Brondby'li taraftarlarla, FC Kopenhag taraftarları birbirlerine taşlı sopalı saldırıda bulundular. Tabi olayların büyümesine izin veremezdik. Saldırılarda kullanılmak üzere ele geçirilen silahlar dışında boya spreyleri de ele geçirdik. Depo sanki savaş deposu gibiydi. Şimdi neyin kime ait olduğunu araştırıyoruz. Gözaltına aldığımız kişiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar. Daha sonra mahkemeye çağrılacaklar" dedi.

    Emniyet Müdürü Mikel Kristiansen de gözaltına alınan bazı taraftarların havai fişek ve silah yasasına muhalefetten yargılanacaklarını belirterek, polisin hareketli bir akşam geçirdiğini söyledi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow