hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethiyespor'un "Yüce Atatürk" tişörtü PFDK'lık oldu

    Fethiyesporun Yüce Atatürk tişörtü PFDKlık oldu
    expand

    Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe maçının seremonisine "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor, TFF tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında oynanan Fenerbahçe maçının seremonisine "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

    TFF'den yapılan açıklamada, futbol sahalarının tüm dünyada yalnızca futbol oynanan ve izlenen alanlar olmasının hedeflendiği ve TFF'nin de bağlı olduğu uluslararası spor örgütlerinin, bu hedefe ulaşmak için evrensel mahiyette çeşitli ilke ve kurallar benimsediği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

    "Bununla birlikte, Fethiyespor Kulübü'nün Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uluslararası futbol oyun kurallarına aykırı şekilde saha içinde hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları görülmüştür. Bu tarz eylemlerin spor alanlarında tasvip edilmesi mümkün olmadığından, konuyla ilgili dosya PFDK'ya sevk edilmiştir. Bu konuda kulüplerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstereceğinden emin olmakla birlikte, yukarıda anılan ilke ve kurallara aykırı davranılması halinde disiplin sürecinin başlatılacağını belirtmek isteriz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow