hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin kozu gençlik

    Türkiyenin kozu gençlik
    expand

    İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, "Türkiye'nin gençliğe vermiş olduğu önemin burada dünya platformunda ortaya çıkmasını çok önemli bir haber niteliği olduğuna inanıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmak için Tokyo ve Madrid'le yarışan İstanbul'da "gençlik" temalı sunumla uluslararası medyanın da büyük ilgisini çeken Türkiye'de, adaylık komitesi başkanı Hasan Arat, gençlerin olimpiyat temalarında ana unsur olmasının önemine vurgu yaptı. 

    -"Ülkemizin geleceği gençlerimizin elinde"

    Arjantin'in başkenti Bounes Aires'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hasan Arat, "Ülkemizin geleceği gençlerin elinde. Burada hükümetimiz, adaylık komitesi ve tüm çalışma arkadaşlarımız birlikte karar verdik. Son yapılacak sunumda salonda ilk beş sırayı gençlerimiz alacak. Bugün o salonda olmak isteyen yüzlerce insan var. Ülkemizin o beş sırayı gençlere vermesi çok anlamlı. Bu uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dikkatle değerlendirilecektir" diye konuştu.

    Oylamanın yapılacağı son toplantıda kendilerine eşlik edecek gençlerin hiçbirisinin şu anda profesyonel olmadığını vurgulayan Arat, "Gençliğimizle her zaman gurur duyduğumuzu söyledim. Eğitimli, kültürlü ve iyi bir gençliğe sahibiz. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahibiz. Türkiye'nin gençliğe vermiş olduğu önemin burada dünya platformunda ortaya çıkmasının çok önemli bir haber niteliği olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

    -"Türkiye çok değişti ve çok önemli hamleler yaptı"

    "Türkiye çok değişti ve çok önemli hamleler yaptı" diyen Hasan Arat,  Türkiye'de bulunurken bunun farketmediğini ancak yurt dışına çıktıklarında  Türkiye'deki değişimin önemini anladıklarını kaydetti.

    Arat, "Türkiye'de son 10 yılda çok önemli spor organizasyonları yapıldı. Çok önemli tecrübeler edindik. Bu tecrübeleri artık olimpiyat düzeyine taşımanın Türkiye'nin en önemli değerlerinden biri olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Hasan Arat, İstanbul'un olimpiyatları alması halinde Türkiye'nin önemli bir spor hamlesini sadece tesisleşmede değil eğitimde de
    gerçekleştireceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow