hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roma 2024'e aday oluyor

    Roma 2024e aday oluyor
    expand

    İtalya Başbakanı Enrico Letta, ülkesinin 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday olabileceğinin sinyalini verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te dün yapılan Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC)) 125. genel kurul toplantısında, Tokyo'nun 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği hakkını kazanması, İtalya'nın 2024 Olimpiyatları'na adaylığını gündeme getirdi.

    İtalya'nın kuzeydeki Como gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül ayı başında düzenlenen Ambrosetti forumuna katılan başbakan Letta, burada yaptığı konuşmada, Roma'nın 2024 için aday olmasına ilişkin, "Buenos Aires'te dün çıkan sonuç beni 2024'te adaylık konusunda düşünmeye itti" diyerek adaylığın işaretini verdi.

    Önlerinde yeterli zaman varsa daha iyi hazırlanabileceklerini belirten Letta, "İtalya büyük bir ülke. Bu, üzerinde çalışacağım bir konu" dedi.

    İtalya, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na da Roma ile aday adayı olmuş ancak dönemin teknokrat başbakanı Mario Monti, geçen yıl ülkesinin ekonomik krizle mücadele ettiğini, 2020 yılında olimpiyatları ekonomik olarak karşılayamayacak durumda olduklarını ifade etmiş ve Roma'yı adaylıktan çekmişti.

    İtalyan basınında yer alan haberlerde de, 2016 yılındaki oyunların Brezilya'nın Rio de Janeiro, 2020'nin de Japonya'nın Tokyo kentlerinde düzenlenecek olmasıyla, 2024 yılında oyunların Avrupa kıtasına dönme ihtimalinin oldukça arttığı belirtiliyor. IOC üyesi İtalyan yetkililerin de bu sebeple dünkü oylamada Tokyo'yu destekledikleri ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow