hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madrid 2024'e aday olmayacak

    Madrid 2024e aday olmayacak
    expand

    Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için aday olmak istemediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı organize etmek için 2012, 2016 ve son olarak 2020'ye aday olan ve evsahipliklerini başka kentlere kaptıran İspanya'nın başkenti Madrid, arka arkaya 4. kez adaylığı düşünmüyor.

    Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için aday olmak istemediklerini Başbakan Mariano Rajoy ve Kral Juan Carlos'a ilettiklerini söyledi.

    "Madrid'in, olimpiyatları kaybetti diye kendisine eziyet etmemesi gerektiğini" vurgulayan Ana Botella, olimpiyat sürecinde yapılan hazırlıkların, spor ve spor kültürü adına Madrid'e çok şey kazandırdığını, sundukları projelerin havada kalmayacağını dile getirdi.

    Botella'nın açıklamasıyla ilgili görüşü sorulan Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Jose İgnacio Wert de "İhtiyatlı bir karar. Hükümet olarak tüm desteği veriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

    Wert ayrıca, Madrid'in 2020 Olimpiyatları evsahipliğini kaybetmesinin İspanyol sporuna zarar vermesine izin vermeyeceklerini, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) sundukları programı uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow