hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Annesinin dövdüğü çocuk ağırlaştı" iddiası

    Annesinin dövdüğü çocuk ağırlaştı iddiası
    expand

    Antalya'da annesi R.S. tarafından dövüldüğü iddia edilen 5 yaşındaki M.A.'nın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Doktorları, küçük çocuğun durumunun düne göre ağırlaştığını söyledi.

    Elazığ'da imam olarak görev yapan O.A., 4 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi R.S.'den boşandı.

    Hakim, yaşı küçük olduğu için çiftin oğulları M.A.'nın velayetini anne R.S.'ye verdi.

    Elmalı Müftüsü olan babası V.S.'nin yanına yerleşen R.S., burada Kuran kursu öğretmenliği yapmaya başladı.

    R.S., iddiaya göre önceki gün oğlu M.A.'yı döverek hastanelik etti. İlk olarak Elmalı Devlet Hastanesi'ne götürülen minik M.A., dün ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Hayati tehlikesi olduğu belirtilen minik M.A., beynindeki ödemin giderilmesi için yaşam destek ünitesinde tedaviye alındı.

    Durumu ağırlaştı

    Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi Sorumlusu Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, olayın ardından hastaneye sevk edilen M.A.'nın durumunun düne göre daha ağırlaştığını söyledi.

    Bugün çekilen tomografi sonuçlarına göre kafada oluşan ödemde herhangi bir iyileşme görülmediğini aktaran Kara, "Beyindeki beslenme eksikliği devam ediyor. Şu an beyinde bir damar tıkanıklığı var. Solunum cihazına bağlı olarak ileri derecede hayati tehlikesi durumu söz konusu. Ancak düne göre hastanın durumunun daha kötüleştiğini söyleyebilirim" diye konuştu.

    4 kişi hakkında suç duyurusu

    M.A'nın Elazığ'da İlahiyat Fakültesi'nde okuyan ve aynı zamanda bir camide imamlık yapan babası O.A., olayı duyar duymaz Antalya'ya geldi.

    O.A., oğlunu hastanede ziyaret ettikten sonra Elmalı Adliyesi'ne giderek, eski eşi R.S., eski kayınpederi Elmalı Müftüsü V.S., anneanne A.S. ile teyze B.S. hakkında suç duyurusunda bulundu.

    "Torunumu bana verin"

    Oğlu ile gelininin boşanma sürecinde torununa kendisinin baktığını ve sevgiyle yaklaştığını söyleyen babaanne Ş.A. ise gözyaşına boğuldu.

    Torununun sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Ş.A., "Torunumu bana verin. Şimdiye kadar nasıl baktıysam bundan sonra da bakarım. Küçücük çocuğu ne hale getirmişler" diye ağladı.

    R.S.'nin avukatı iddiaları reddetti

    Aile adına açıklama yapan R.S.'nin avukatı Ömer Emrullah Bozer, iddiaları reddetti. Olayla ilgili açıklama yapan Bozer, şöyle dedi:

    "Elmalı Müftüsü Veli S.'nin kızı R.S., eşi O.A.'dan boşandıktan sonra müşterek çocukları M.A.'nın velayetinin mahkemece kendisine verilmesi üzerine, çok ciddi hukuk mücadelesi neticesinde kavuştuğu ve yanına aldığı, çocuğu ile birlikte Elmalı'da yaşamaya başlamıştır.

    Uzun süre sonra kavuştuğu biricik evladını darp ettiği şeklinde basında çıkan haberler, gerçeği yansıtmamaktadır. Anne çocuğunu darp etmemiştir. Ancak şu bir gerçektir ki kriz geçirerek rahatsızlanan oğlu M.A'yı annesi R.S. hastaneye kaldırmış ve gerekli tedaviye başlanmıştır. Her annenin göstermesi gereken hassasiyeti R.S. da göstermiştir. Bununla birlikte olay ile ilgili doktorların adli vaka kaydı nedeni ile savcılıkça soruşturma başlatılmıştır. Bu aşamada acılı ailenin tek arzusu ve dileği M.A.'nın sağlığına bir an önce kavuşmasıdır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow