hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir operasyonunda 8 kişi serbest

    Eskişehir operasyonunda 8 kişi serbest
    expand

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddialarıyla ilgiil gözaltındaki 8 kişi daha, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

    Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, dün, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan "Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler, masal dünyası ve Eskişehir kentsel gelişim projesi yapım işi ihalelerinde, ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu" şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 23 kişiden 7'si emniyetteki işlemlerinin ardından salıverildi.

    Öte yandan, emniyetteki ifade verme işlemleri tamamlanan M.E, Y.K, R.B, E.K, F.B, A.Ü, A.D ve K.O, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında Eskişehir Adliyesi'ne getirildi.

    Adliyeye sevk edilen 8 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

    Mahkemeye sevk edilmeden savcılıkça serbest bırakılan Yılmaz Kökdamar, Müşerref Epsili, Aytaç Ünverdi, Rüstem Barın, Erdal Kabal, Fırat Bilgili, Ahmet Oburcalı ve Kadri Oylan adliye önünde bekleyen yakınlarına sarıldı.

    9 kişi adliyey sevk edilecek

    Büyükşehir Belediyesi avukatlarından Cemal Okan Yüksel, halen gözaltında bulunan 8 kişi ile sağlık sorunları nedeniyle dün gece cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakılan eski genel sekreter Erdin Erol'un yarın adliyeye sevk edileceklerini söyledi.

    Operasyon kapsamında 23 kişi gözaltına alınmış, bunlardan aralarında sağlık sorunları olan Erdin Erol'un da bulunduğu 7 kişi dün Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow