hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli kıza tecavüz sanıklarına tahliye

    Engelli kıza tecavüz sanıklarına tahliye
    expand

    Ediene'de işitme engelli kıza saldırıda bulundukları iddiasıyla yargılanan tutuklu 10 sanık tahliye edildi.

    Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 10'u tutuklu 15 sanık katıldı.

    Devlet korumasına alınarak Bursa'da çocuk yetiştirme yurduna yerleştirilen Z.K. ise duruşmaya katılmadı. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların tek tek ilk savunmaları alındı.

    İşitme engelli Z.K.'nın 'fuhuşa teşvik' iddiasıyla tutuksuz yargılanan annesi S.K., iddiaları kabul etmeyerek, "Ben huzurda bulunan sanıklarla kızımı herhangi bir şekilde görmedim. Ben hiçbir şekilde kızımın cinsel ilişkiye girmesini bilip göz yumduğumu ve bu işten para aldığım iddialarını kabul etmem. Kızımı istismar eden kişiler tespit edilirse bundan dolayı şikayetim" dedi.

    Tecavüz sanıklarından M.T.S. mahallede internet kafe işlettiğini ve Z.K.'yı soğuk havalarda ısınması için dükkana aldığını öne sürerek, "Z.K., kafeme üşüdüğü için aldığım ve arada bilgisayarda oyun oynattığım olur. Ayrıca bu yıl Nisan ayından itibaren işyerim önünde dilenmeye başlaması ve içeri girip müşterileri rahatsız etmesi nedeni ile kendisini tekme tokat kovaladım. İstismar iddialarını kabul etmiyorum" diyerek kendisini savundu.

    Sanık Ö.H. ise, Gazimihal Köprüsü yakınında hurdalıkta başkalarını Z.K.'ye para verirken gördüğünü kaydederek, "Köprünün orada kendime ait dinlenme yerim var. Sağır dilsiz kız bazen yalnız, bazen de arkadaşlarıyla geliyordu. Ben kıza herhangi bir şekilde istismarda bulunmadım. Bana yönelik beyanları iftiradır. Ben hiçbir şekilde para vermedim, köprü altına alkol almak için gelenlerin para verdiklerini gördüm" dedi.

    "Hayatımda görmedim"

    Tecavüz suçlamasıyla tutuklu yargılanan V.Y. de Z.K.'yı tanımadığını ifade ederek, "Z.K.'yı şu ana kadar herhangi bir şekilde hayatım boyunca görmedim. Evimi ne şekilde tarif etti polise gösterdi bilmiyorum" diye konuştu.

    Tecavüz sanıkları mahkemedeki ilk ifadelerinde suçlamaları kabul etmezken, dinlenen tanıklar da taciz yada tecavüz olaylarına şahit olmadıklarını belirten ifadeler verdi. Daha sonra söz verilen sanık avukatları suçlamalara ilişkin Z.K.'nın ifadeleri dışında herhangi bir delil bulunmadığını, mahkeme kararıyla sonlandırılan hamilelikteki ceninden alınan DNA örneklerinin sanıklarla uyuşmadığını belirterek sanıkların tahliyesini istedi.

    Mahkeme tüm sanıkları bıraktı

    Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, geçen Eylül ayından bu yana tutuklu olan 10 sanığın isnat olunan suç vasfı, mevcut delil durumu, savunmalarının alınmış olmasını dikkate alarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verip, duruşmayı Nisan ayına erteledi.

    Ne olmuştu?

    Edirne'de geçen yıl Nisan ayında, Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi Z.K.'ya tecavüz ettikleri iddiasıyla 16 kişi yakalanmış, Z.K.'nın ağabeyinin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

    Soruşturma kapsamında Z.K.'ya tecavüz ettiği öne sürülen ağabeyi A.K.'nın yaşı küçük olduğu için dosyası ayrılırken, diğer sanıklara 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow