hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanlığı'ndan patlama açıklaması

    Dışişleri Bakanlığından patlama açıklaması
    expand

    Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırının Türkiye'nin ABD ve diğer müttefikleriyle birlikte savunmakta olduğu demokratik değerlere karşı yapılmış saldırgan bir terör eylemi olduğunu belirtti.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik olarak 1 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, başta Büyükelçi Frank Ricciardone olmak üzere tüm Büyükelçilik mensuplarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

    Açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'ya Allah'tan rahmet, ailesine sabır dilenirken, "Değerli basın mensubu Didem Tuncay dahil iki yaralı vatandaşımızın bir an önce sağlığına kavuşmalarını temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

    Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan bu saldırı, Türkiye'nin ABD ve diğer müttefikleriyle birlikte savunmakta olduğu demokratik değerlere karşı yapılmış saldırgan bir terör eylemidir. Türkiye terörizme karşı etkin mücadelenin uluslararası toplumun birlik ve dayanışmasıyla yapılması gerektiğine inanmaktadır. Bu süreçte ABD ve diğer müttefiklerimiz ile tam bir dayanışma ve iş birliği içinde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow