hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ailesi Sierra'nın cenazesini aldı

    Ailesi Sierranın cenazesini aldı
    expand

    Cankurtaran'da cesedi bulunan ABD'll Sarai Sierra'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Sierra'nın ölümünde 21 kişinin kan ve doku örnekleri alınacak.

    Sierra'nın cenazesi Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi Morgu'na konuldu.

    21 Ocak'tan beri kendisinden haber alınamayan ABD'li  Sarai Sierra'nın cesedi önceki gün Sarayburnu'ndaki surlarda bulunmuştu.

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan, emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 21 şüpheli ile Sierra'nın bedeninde bulunması muhtemel kan, doku ve tükürük örneklerinin karşılaştırmasının yapılabilmesi için öğle saatlerinde mahkemeye başvurdu.

    Savcılığın talebini akşam saatlerinde karara bağlayan İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi, 21 kişinin örneklerinin alınmasını karar verdi. Yarın 21 kişinin Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek örneklerinin alınması bekleniyor.

    Öte yandan öğle saatlerinde Sierra'nın eşi Stevens Sierra ile kardeşi David Jimenez'i savcılık müşteki olarak ifadeye çağırdı. Müşteki sıfatıyla ifade veren kardeşi ve eşi, Sierra'nın öldürülmesine ilişkin bilgilerinin olmadığını belirtti. Aile, Sierra'nın Danimarka'dan sonra İstanbul'a gezmek için geldiğini belirtti.

    Ayrıca Adli Tıp Kurumu'nun ön raporunun henüz savcılığa ulaşmadığı öğrenildi.

    Savcılık kaynakları 'tecavüze uğradığı' iddiasını ise doğrulamadı. Savcılık, tecavüze uğradığına ilişkin net bir bulgunun henüz olmadığını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow