hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da karayolunda 2B eylemi

    Alanyada karayolunda 2B eylemi
    expand

    Alanya'da 2B rayiç bedel fiyatlarına tepki gösteren yaklaşık bin 500 kişi, D-400 karayolunu trafiğe kapatarak 5 saatlik oturma eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylemin yapılacağı noktada geniş çapta güvenlik tedbiri alan jandarma ekipleri, göstericilerin kısa süreli oturma eylemi yapmalarına izin verdi.

    Ancak grup içerisindeki bazı vatandaşların itiraz etmesi üzerine grup oturma eylemine son vermekten vazgeçerek kapattıkları Antalya Alanya D-400 Karayolu üzerinde Alanya yönüne doğru yürüyüşe geçtiler.

    Bu sırada jandarma ve vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı.

    Jandarma barikatını aşan vatandaşlar Alanya yönüne doğru ilerlerken, jandarma grubun önüne geçebilmek için askeri araçlarla başka bir güzergahtan giderek vatandaşların ilerlediği belediye üst kavşağında yolda tekrar tedbir aldı.

    Bir grubun ise Alanya-Antalya yönünü trafiğe kapamasıyla trafik adeta felç olurken, kalabalık içerisinden bazı vatandaşlar üzerilerine giydikleri beyaz çarşaflarla 'Köylüyü öldürdünüz' şeklinde sloganlar atarak yerlere yattılar.

    Eylemcilere köylü kadınlar da destek verirken, bir vatandaş ise soyunarak tepkisini gösterdi.



    Kaymakamı kimse dinlemedi

    Olayların büyümesi üzerine olay yerine gelen Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve siyasi parti ilçe teşkilatlarından bazı yöneticiler, vatandaşları sakin olmaları ve trafiği yola açmaları konusunda uyardı. Uyarılara itiraz eden vatandaşlara daha sonra Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, megafonla uyarıda bulundu.

    Vatandaşların dağılmalarını isteyen Kaymakam Özdemir, "Yapılan eylem amacını aşıyor. Ben buraya sizi dinlemeye geldim, ancak siz başkalarının hakkını şu anda yok sayıyor ve ulaşım haklarını engelliyorsunuz" dedi.

    Kaymakamın boşa bekleyişi

    Ancak vatandaşlar Kaymakam Özdemir'i dinlemedi. Grup arasından seçilen 3 kişi ile konuşabileceklerini söyleyen Kaymakam Özdemir, yol üzerindeki bir benzin istasyonunda beklediğini söyleyerek olay yerinden ayrıldı ancak Kaymakam Özdemir'in yanına giden olmadı.

    Grup yaklaşık iki saat süren yol kapatma eyleminin ardından dağılırken, sürücüler ise grubu korna çalarak protesto ettiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylem 5 saat sonra sona erdi

    Hacıaliler ile Topallı köyü halkı, eylemlerini 5 saat sonra sona erdirdi. Eylem, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım'ın köylülerle yaptığı görüşme sonunda sona erdi. Antalya-Isparta karayolunda eylem yapan ve çift yolu trafiğe kapatan köylüler, Antalya-Isparta karayolu üst geçidinden Antalya'ya doğru yaklaşık 100 metre yürüdü. Yürüyüş boyunca, yolun trafiğe kapanması nedeniyle sürücüler korna sesleriyle köylülere tepki gösterdi. Polisin ikna girişimlerine yanıt vermeyen köylüler, yürüyüş sonrası oturma eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belediye Başkanı köylülerle görüştü

    Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, eylemin yapıldığı alana gelerek, köylülerle görüştü. Rayiç bedellerin yeniden düzenlenmesi konusunda AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile sık sık görüştüğünü ve kendisinin de bugün Ankara'da görüşme yaptığını söyleyen Yıldırım, köy sakinlerinden yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar eylemlerine son vermelerini istedi. Düzenleme yapılmadığı takdirde yeniden eylem yapıp, seslerini duyurabileceklerini kaydeden Yıldırım, "2B rayiç bedelleriyle ilgili Ankara'da görüşmeler yapılıyor ve bu konuda düzenlemeler yapıldığı belirtiliyor. Bu düzenlemeler açıklanıncaya kadar eylem yapmayın ama düzenleme olmadığı takdirde eylemlere yeniden başlarsınız" dedi.

    Köy sakinleri de eylem sırasında gözaltına alınan Osman Balcı'nın serbest bırakılmasını istedi. Polis aracıyla getirilen Osman Balcı serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldırımın görüşmesinin ardından köy halkı, eylemi sona erdirme kararı aldı ve olaysız bir şekilde dağıldı. Polis tarafından yaklaşık 2,5 saat trafiğe kapanan Antalya-Alanya karayolu da açıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow