hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖMSS tercih kılavuzunda değişiklik yapıldı

    ÖMSS tercih kılavuzunda değişiklik yapıldı
    expand

    ÖSYM, ÖMSS/KURA tercih kılavuzunda yer alan Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4'ün, yeniden düzenlendiğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2013-ÖMSS/KURA tercih kılavuzunun, 28 Şubat 2013 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlandığı hatırlatıldı.

    Kılavuzda, Devlet Personel Başkanlığı'nın talebi üzerine değişiklik yapıldığı belirtilen açıklamada,, "Bazı kamu kurum ve kuruluşları tarafından aynı unvanlı, nitelikli ve aynı koşulları taşıyan kadroların tek tek tercih yapılacak şekilde Devlet Personel Başkanlığı'na bildirildiği, Devlet Personel Başkanlığı tarafından da ÖSYM Başkanlığı'na bildirilen ve tercih kılavuzunda bu şekilde yayımlanan kadrolar üzerinde yapılan incelemede, bu durumdaki kadroların sadece adetlerinin birleştirilmesi suretiyle engelli adayların daha çok sayıda
    kadro için tercihte bulunabilmelerine imkan sağlanacağı değerlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

    Bu çerçevede söz konusu tercih kılavuzunda yer alan Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4'deki aynı nitelik ve koşulları taşıyan kadroların birleştirilerek yeniden yayımlanmasının talep edildiği, kadroları birleştirilen
    kamu kurum ve kuruluşlarıyla bunlara ait kadroların ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinde Tablo-1, Tablo-2, Tablo-3 ve Tablo-4'te bulunduğu bildirildi.

    Tercih süresi uzatıldı

    Bu kapsamda ÖSYM'nin ÖMSS/Kura tercih sistemiyle ÖMSS/Kura 2013 tercih kılavuzunun yeniden düzenleneceği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

    "8 Mart 2013 tarihinde sona ereceği duyurulan tercih süresi, düzenlemeler nedeniyle adayların tercihlerini yeniden değerlendirmeleri için ek süre tanınmasını sağlamak amacıyla 11 Mart 2013 tarihi saat 23.59'a kadar
    uzatılmıştır. Tercihini tamamlayan adayların yeniden tercihlerini değerlendirmeleri ve yapılan değişikliklere göre tercihlerini düzenlemeleri gerekmektedir. Değişiklik nedeniyle tercihlerini yeniden düzenlemesi gereken
    adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Değişiklikten etkilenmeyen adaylar da tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

    Tercih işlemlerini tamamlayan adayların tercih bilgilerini, ÖSYM'nin resmi internet adresinden tercih süresi içinde kontrol etmeleri gerekmektedir."

    2013-ÖMSS/KURA tercih kılavuzu yapılan düzeltmeler doğrultusunda en kısa süre içinde yenilenerek ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak ve yeni düzenlemeye göre tercihler alınmaya başlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow