hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'deki 8 Nevruz gözaltısı serbest bırakıldı

    İzmirdeki 8 Nevruz gözaltısı serbest bırakıldı
    expand

    İzmir'de, Nevruz etkinliklerine sosyal paylaşım siteleri üzerinden tepki gösterdikleri için gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.

    Kentte Pazar günü nevruz etkinliklerinin Gündoğdu Meydanı'nda yapılmak istenmesine internet ortamında tepki oluşturmak istedikleri iddia edilen bir grubun, konuyu sosyal medya aracılığıyla yaymaya çalışması, İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'ne bağlı "internet devriyeleri" tarafından fark edildi.

    Grubun, tepkinin yanında, sosyal paylaşım siteleri üzerinden olumsuz söylemlerle vatandaşları tahrik edip örgütledikleri ve Gündoğdu Meydanı'nda olmaya çağırdıkları iddiaları üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler operasyon düzenledi.

    Operasyonda, sosyal medya üzerinde konuyu organize ettikleri ileri sürülen 8 kişi, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" iddiasıyla yakalanarak gözaltına alındı.

    Gözaltına alınan 8 kişinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 5'i üniversite öğrencisi 8 şüphelinin el konulan bilgisayarlarında yapılan incelemede, siyasi ya da örgütsel bir bağlantıya rastlanmadığı bildirildi.

    Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow