hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Protestocu köylüler adliyede

    Protestocu köylüler adliyede
    expand

    Antalya'da, 2B arazilerinin rayiç bedellerini protesto ederken gözaltına alınan 3'ü kadın 24 köylü, savcılıkça serbest bırakıldı.

    Geceyi emniyette geçirerek ifadeleri alınan 24 kişi, sağlık kontrolünün ardından saat 12.15'te adliyeye getirildi. "Görevli polis memuruna mukavemet, devlet malına zarar verme ile toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet" suçlamalarından gözaltına alınan eylemciler, güvenlik nedeniyle otopark girişinden binaya alındı.

    Sabah erken saatlerde gelerek yakınlarını görmek isteyen köylüler de gün boyunca adliye binası önünde bekledi.

    Savcılık serbest bıraktı

    Köylülerin emniyetteki ifadelerini dikkate alan savcılık, 24 kişiyi mahkemeye sevk etmeden serbest bıraktı. Yakınlarının adliyeden çıkışını alkışlarla ve 'Köylü milletin efendisidir' sloganlarıyla kutlayan köylüler, yanlarında olan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve gönüllü avukatlıklarını üstlenen Murat Bulat'a teşekkür etti.

    Dün eylem yapmışlardı

    Hükümetin belirlediği rayiç bedelleri yüksek buldukları için günlerdir eylem yapan Antalya'daki 2B hak sahipleri, dün sabah da Antalya- Alanya karayolunu trafiğe kapatıp yoldan geçen araçları taşladı. Kaldırım taşı, beton direk ve çöp konteynerleriyle yola barikat kurmaya çalışan eylemcilere polis tarafından müdahale edildi ve 24 kişi gözaltına alındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow