hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevruz için Bahçeli çok sert konuştu

    Nevruz için Bahçeli çok sert konuştu
    expand

    Devlet Bahçeli: "Türkiye'nin içine çekildiği bunalım, buhran ve bühtanla dolu çözülme süreci bugün tam bir şova dönüşmüştür."

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaptı.

    Bahçeli, açıklamasında "İmralı'da yatan teröristbaşının, Başbakanla aynı ağız ve üslupla bütünleştiği, benzer hedeflere yöneldiği ve müşterek ihanet komisyonunun düşüncelerini dillendirdiği yeniden, bir kez daha ayan beyan ortaya çıkmıştır. Türk bayrağının hiçbir yerde asılmadığı bu ortam içinde, İmralı canisinin posterleri taşınmış, Kürdistan çağrıları her tarafı sarmış ve hainlikler kara bulut gibi mübarek vatanımızda dolaşmıştır. Allah büyüktür ve bilinmelidir ki, Türk milletinin birliği ve varlığı ilelebet baki kalacaktır" ifadelerini kullandı.

    Bahçeli, "Türkiye'nin içine çekildiği bunalım, buhran ve bühtanla dolu çözülme süreci bugün tam bir şova ve meydan okumaya dönüşmüştür. Nevruz Bayramı'nı necaset emellerine alet etmeye çalışan bedbahtlar, kontrolden çıkmışlar ve Türk milletine açıkça gözdağı vermişlerdir. Dahası, AKP hükümetinin bölücü teröre bahşettiği mükafat ve ödünler Türkiye'yi parçalanmanın ve bölünmenin sınırına kadar getirmiştir. Tüm gelişmeler süreç isimli ihanet, çözülme ve çöküş planının hükümet ve PKK'yla birlikte, karşılıklı paslaşma ve uyum içinde yürütüldüğüne işaret etmektedir. Bugün Diyarbakır, Başbakan ve hükümetinin bölücülere sağladığı geniş imkanlara tartışmasız şekilde sahne olmuş ve neticede millet varlığı kuru tehditlere muhatap kalmıştır" dedi.

    "Kesinlikle affetmeyecektir"

    Bahçeli, "Türk bayrağının hiçbir yerde asılmadığı bu ortam içinde, İmralı canisinin posterleri taşınmış, Kürdistan çağrıları her tarafı sarmış ve hainlikler kara bulut gibi mübarek vatanımızda dolaşmıştır. İmralı'da yatan teröristbaşının, Başbakanla aynı ağız ve üslupla bütünleştiği, benzer hedeflere yöneldiği ve müşterek ihanet komisyonunun düşüncelerini dillendirdiği yeniden, bir kez daha ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu gerçekler ışığında, Türk milleti bugünü hayatı boyunca unutmayacak, meydanlardan dillendirilen bölünme şifrelerini ve bölücü simaları kesinlikle affetmeyecektir. Şurası açıktır ki, İmralı canisinin çürümüş sözlerine derin anlamlar yükleyen gafiller, televizyonlarda boy boy yorumlar yapan işbirlikçiler, Türkiye'yi masada teslim etmek için her kirli ve karanlık oyundan medet umar hale gelmiş ve buna da payanda olmuşlardır" dedi.

    "Hükümet tarafından peşkeş çekildi"

    Bahçeli, "PKK terör örgütünün silahla başaramadığı, saldırı ve şiddetle yapamadığı ne varsa hükümet tarafından peşkeş çekilmiş, teröristlere gözü kapalı bir biçimde vaat edilmiştir. Terör örgütünün döktüğü kanlardan, neden olduğu yıkım ve tahribatlardan en ufak bir pişmanlık emaresi duymayan canibaşının, terörist saldırıları zımnen överek kanlı sicillerinin doğru olduğuna göndermede bulunması edepsizliğin, ahlaksızlığın ve seviyesizliğin içine battığını tekraren tescillemiştir. Görülmektedir ki, bölücü eşkıyanın kanlı fermanı, İmralı canisinin ölüm mürekkebiyle yazdığı zırvaları, AKP hükümetinin tüm politika ve kararlarına nüfuz etmiş ve güdümüne almıştır" diye konuştu.

    "Siyasallaşmasına zemin açtı"

    Bahçeli, "İşin ayrı bir hüsran verici boyutu da, Başbakan'ın teröristbaşını meşrulaştırması ve sözde liderliğini kuru bir kalabalığa onaylatması olmuştur. Başbakan Erdoğan PKK'ya refakat etmiş, İmralı canisinin manen elinden tutmuş ve düşüncelerini doğruca bölücülerin huzuruna çıkararak alkışlatmış ve onaylatmıştır. Bugünkü tablo içinde; Güvenlik güçlerimizin şehit ve gazi verme pahasına gerçekleştirdiği terörle mücadele siyasi zeminde alt üst edilmiş ve çiğnenmiştir. Başbakan ve hükümeti, Türk milletine düşmanlık yaparak stratejik amaçlarına ulaşmaya çalışan PKK nifakını legalleştirmiş ve siyasallaşmasına zemin açmıştır. Hepsinden de vahimi, Türkiye ve Türk milletinin kaderi müebbet hapis cezası alan bir katilin insaf ve inisiyatifine terk edilmiştir. Kabul edilmelidir ki, çözüm süreci denilen namert ve nankör adımlar sayesinde psikolojik üstünlük PKK ve canibaşına geçmiştir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow