hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kavganın tek tarafına 5 yıl hapis istemi

    Kavganın tek tarafına 5 yıl hapis istemi
    expand

    Mersin'de geçen yıl ülkücü ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavganın ardından tutuklanan 108 sol görüşlü öğrenci hakkında 5 yıl hapis istendi.

    Mersin Üniversitesi'nin Çiftlikköy Kampusu'nda 3 Mayıs 2012'deki Türkçülük günü kutlamaları sırasında, ülkücüler ile sol görüşlü öğrenciler arasında kavga çıkmış ve polisin de müdahale ettiği olaylarda 3 öğrenci yaralanmıştı. Olayın ardından sol görüşlü 108 öğrenci gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddianame, mahkemece kabul edildi

    Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Güngör tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu 108 öğrenci hakkında "Kasten yaralama, kamu malına zarar verme, eğitim ve öğretimin engellenmesi ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 5'er yıla kadar hapis cezası istendi.

    İddianamede, Cumhuriyet Alanı'nda kutlama yapıldığı sırada karşıt görüşlü öğrencilerin çeşitli sloganlar attığı, taş, sopa, şişe ve plastik sandalyeleri fırlattığı, olay yerine gelen polislerin dağılmaları yönündeki uyarıları dinlemedikleri, kaldırım taşlarını sökerek eğitim kurumuna zarar verdikleri, nizamiye kapısına giderek giriş-çıkışları kapatıp, öğrencilerin kampusa girişlerine izin vermeyerek eğitimi engelledikleri öne sürüldü.

    İddianame Mersin 8'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Tutuklu öğrencilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow