hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçki-sigaraya her yerde yasak teklifi

    İçki-sigaraya her yerde yasak teklifi
    expand

    AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, okullara ve camilere 100 metreden yakın mesafede içki satışı yapılmamasını öngören teklifini, AK Parti Grubu'na sundu.

    Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun, İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu ile İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifine göre, her türlü eğitim-öğretim kurumunda, öğrenci yurtlarında, sağlık, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde, her türlü mabet, dini kurum ve kuruluşlarda ve sayılan tüm bu yerlere 100 metreden yakın mesafe içinde tütün ürünlerinin satışı yapılamayacak.

    Öğrenci yurtları, spor kulüpleri, sağlık tesisleri, her türlü eğitim-öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastahane, bezik ve briç salonları ile her türlü mabet, dini kurum ve kuruluşlarında; her türlü eğitim-öğretim kurumuna, sağlık tesislerine, öğrenci yurtlarına, mabet, dini kurum ve kuruluşlara 100 metreden yakın mesafe içinde bira ve şarap dahil alkollü içkilerin satışı yapılamayacak.

    Akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında ise hacmen yüzde 5 alkolden fazla alkol içeren alkollü içkilerin satışı yapılamayacak.

    Teklifle, "içkili yer bölgesi" tanımı kanuna taşınıyor.

    Buna göre, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediye meclisi, bu sınırlar dışında il genel meclisi tarafından valilik veya kaymakamlığın görüşü alınarak tespit edilen ve içerisinde açıkta, ambalajda şarap ve bira dahil her türlü alkollü içeceğin verilebileceği veya satılabileceği iş yerlerinin açılabileceği bölge, "içkili yer bölgesi" olarak kabul edilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow